Aktywne Wpisy

rales +150
DrCieplak +65
Chcę wam tylko powiedzieć właściciele #psy że nie każdy uważa waszego pieska za atrakcje. Że są ludzie których obrzydza hałaśliwy i zjadający gówna pies w pociągu albo w hotelu. Że są ludzie dla których obecność psa w restauracji albo nawet ogródku restauracyjnym psuje cały dobry nastrój. Jeśli myślicie że wasze pieski są takie fajne a wy sami powszechnie budzicie sympatię to jesteście w błędzie. #psiarze I taguję #

1) potrzebuje sparsowac XX lokalizacji do backendu w Django, lokalizację typu Adres i kod pocztowy lub miejscowość, na współrzędne. Da radę to jakoś fajnie ogarnąć? Nie wiem które narzędzie najbardziej rozbudowane by było do tego
2) ma ktoś doświadczenie z Leaflet / Open Street Map, że mam te nałożone znaczniki GPS i żeby ktoś wyszukał jakaś miejscowość to pokazuje X najbliższych znaczników w tym obszarze?
Jeśli chodzi o drugie zadanie - jak już będziesz miał współrzędne wyszukiwanej miejscowości, no to już nie problem np. wyszukać znaczniki w jakimś promieniu (przykładowo wszystkie sklepy w promieniu 2 kilometrów). Natomiast X najbliższych znaczników
Masz wtedy zdecydowanie większą dokładność, ale zdecydowanie mniejszą aktualność. Niektóre regiony nie były tam aktualizowane od lat... Ale za to masz to lokalnie u siebie i nie masz żadnego limitu w