Wpis z mikrobloga

Przedwczoraj pytaliście o #rozdajo związane z tagiem #atencyjnylaser.
W dużym skrócie: niedawno kupiłem sobie laser, by robić gadżety do gier bez prądu i powoli ogarniam ten sprzęt.

Z tej okazji wygraweruje osobie, które wygra rozdajo wybrany wzór na drugiej stronie żetonu z załączonego obrazka (to duży żeton 5 x 5 cm, grubość 3 mm). Na terenie Polski pokrywam koszt wysyłki.

Zasady są proste: plusujemy wpis i ewentualnie wrzucamy w komentarzu co chcielibyście wygrawerować (nie musi być aktualnie super dostosowane pod grawer - później to jakoś wspólnie ogarniemy, by dobrze prezentowało się na drewnie). Opcjonalnie możecie obserwować #atencyjnylaser by śledzić moją zabawę z laserem do grawerowania.
Grawer wykonam w sobotę (w tygodniu nie mam za bardzo czasu) i wyślę w przyszły poniedziałek.

Zastrzegam, że nie graweruję nic związanego z polityką (może zrobię jedynie wyjątek dla Stonogi), furry, pedoanime, patostrimami czy innej treści, którą mam na czarnej liście na tym portalu.

W komentarzu wrzucam parę efektów mojej zabawy laserem.
JavaDevMatt - Przedwczoraj pytaliście o #rozdajo związane z tagiem #atencyjnylaser.
...

źródło: comment_LvhhLrL8L4AVgBZcztCwewfW9yoqrdnp.jpg

Pobierz
  • 76
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A masz jakis FanPage czy cokolwiek, miejsce gdzie mozna zamówić taką usługę?

@Saragaya: aktualnie nie. Głównie kupiłem sprzęt na realizację grawerów własnego produktu. Ale może o tym pomyślę, bo trochę osób się zgłasza :D
  • Odpowiedz
@robo_bobo: za dużo było powiadomień i można się pogubić :D głowica podobno popracuje z 2000 godzin zanim trzeba ją wymienić (parę dobrych lat pracy) - wtedy koszt wymiany tego elementu to trochę ponad 1k. Sam sprzęt 3390. Nie kupiłem sprzętu do cięcia (trochę słaba moc lasera i jeśli chcesz ciąć lepiej zainwestować w mocniejszy), tylko grawerowania, ale chyba do 5 cm tnie w sklejce.
  • Odpowiedz
@JavaDevMatt: Dzięki za odpowiedź. Do 5cm mi wystarczy na początek, chciałem kupić coś taniego na swoje potrzeby. Mógłbyś podesłać model urządzenia? Skąd czerpałeś wiedzę na ten temat, robiłeś jakiś przegląd rynku? Jest tego multum na googlach, więc jak masz coś dobrego to podrzuć.
  • Odpowiedz
@robo_bobo: linkowałem już mój model na Allegro w tym wąku: https://allegro.pl/oferta/laser-ploter-do-grawerowania-ciecia-300x200-40w-fv-7801777280

Wybrałem go, bo dystrybutor sprzętu był blisko (w godzinę dojechałem samochodem) i wziąłem ze sobą swoje materiały, by przetestować sprzęt na żywo. Czy graweruje tak jak bym chciał etc. Ma to też ten plus, że w razie problemów sprzętu mam blisko serwis i jestem w stanie tam w godzinę dojechać. Nie znam się jeszcze za dobrze na takim sprzęcie,
  • Odpowiedz