Wpis z mikrobloga

@Ayamee: No i dobrze że się srają. Pisz poprawnie to nie będą poprawiać XDDDD. native używają slangu ale w dobrej formie tylko zmieniając szyk zdania bądź skracając wyrazy.
@Barto_ nie. Nativi mają problem z theyre i their co dopiero mówić o szyku zdania. Tak jak do/does, nagle z dupy czas przeszły w teraźniejszej sytuacji
I co to w ogóle za argument żeby pisać poprawnie xD dla wszystkich nas to jest obcy język, dzisiejszy świat wymusza tak trochę na nas użycie tego języka ale nie każdy musi hiper poprawnie mówić i to powinno być w jakimś stopniu tolerowane o ile da
@Ayamee z całym szacunkiem jesteś głupia jak i ja. I wszyscy inni ale to nie powinno przeszkadzać nikomu aby starać się być lepszym. Nie każdy musi W TYM MOMENCIE hiper poprawnie mówić ale każdy powinien do tego dążyć. I jak ktoś Cie poprawia to korzystaj z tego a nie się triggeruj bez powodu. I mówiąc o nativach chodziło mi o tych co jednak wypowiadają się poprawnie. Debili nigdzie nie brakuje.
@Barto_: zgadzam sie, że ludzie powinni dążyć do poprawności, dlatego czepiam się, jak powiedziałam, takiego "maleństwa" żeby pokazać o co mi chodzi - że tak naprawdę wiele osób poprawia żeby poprawiać a nie żeby pomóc xD Ja wiem, że w idealnym świecie ludzie po prostu nie boją się mówić ale tak nie jest i czasami może to pozbawić bardzo dużej ilości szans na powiedzenie czegoś bo - no właśnie, jakiś strach:)