Wpis z mikrobloga

• 12
@programista70k
Andrzej Duda jest jak Kwaśny w latach 2000.
Duda by minimalnie wygrał w drugiej turze, ale by wygrał.
Mówię tutaj obiektywnie, to nie byłby mój kandydat w wyborach prezydenckich.
  • Odpowiedz
wiem, że dla niektórych to jest bardzo niewygodne i ich cip$ka zapieką, ale moim zdaniem wcale się stanoski nie pomylił xd

@konserwix: a co, masz jakieś wewnętrze sondaże, że znasz wynik?
  • Odpowiedz
wiem, że dla niektórych to jest bardzo niewygodne i ich cip$ka zapieką, ale moim zdaniem wcale się stanoski nie pomylił xd

@konserwix: Czym się różni Duda od Nawrockiego? Przecież jeden i drugi to długopis Kaczyńskiego. Jeden i drugi jest tak samo wygadany. Oni się wcale nie różnią więc elektorat Dudy (to znaczy PiSu) powinien zagłosować na Nawrockiego.

Jakoś nie wierzę, że zwolennicy Dudy zagłosują na kogoś innego niż Nawrocki.

Na
  • Odpowiedz
@ipkis123 a czym się różni Trzaskowski od Tuska i PO ? Też będzie wszystkie ustawy podpisywał które PO z przystawkami przegłosuje w sejmie bo jest z PO tak jak Duda i Nawrocki są z PiSu ( no dobra Nawrocki nie jest w partii ale prezesem IPNu został dlatego że miał poparcie Kaczyńskiego
  • Odpowiedz
@programista70k Andrzej Duda jest jak Kwaśny w latach 2000.

@T3sla bez przesady. W 2005 roku 65% Polaków uważało, że Kwaśniewski wykonywał dobrze obowiązki, dla Dudy w 2024 to było 48% (i tak strasznie dużo). Ale wtedy przede wszystkim nie mieliśmy do czynienia z taką polaryzacją jak dzisiaj. Nie było dwóch obozów, Kwaśniewski nawet ze środowiskami kościelnymi się dogadywał i był powszechnie szanowany. Duda nawet przez minutę nie był odbierany jako
  • Odpowiedz

@konserwix: miałby większe szanse niż nawrocki na ten moment ale czy by tak gładko poszło? bardzo wątpliwe, 5 lat temu gdy PiS miał lepsze sondaże niż teraz wygrał o włos, więc i teraz róznie by mogło być
  • Odpowiedz
@Lenssu:

Póki stare baby nie zaczną zdychać nic się w tym kraju nie zmieni

O tych zdychających starych babach mówi się od 2005 a jakoś poparcie PiSu nadal się utrzymuje.
Dodatkowo być może będzie tyko gorzej. Społeczeństwo się starzeje, a ludzie z wiekiem często stają się konserwami
  • Odpowiedz