Aktywne Wpisy

kanguru +34
jedno musi zniknąć co wybierasz?
źródło: temp_file7981082450624516794
Pobierz
masternodeBTC +297
Wskaż przedmiot, usługę lub czynność, która w ostatnim czasie poprawiła komfort, zdrowie, bezpieczeństwo lub prywatność w Twoim życiu.
Od 5 lat rozmawiamy na tagu #mirekmasterclass o wszelkich usprawnieniach życia. Polecasz rzeczy dzięki którym żyje Ci się lepiej, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje, z których powstają kolejne pomysły. Każdy może polubić rozwiązania z których też korzysta, aby pomóc społeczności dokonać trafnych zakupów z polecenia. Tag obserwuje już ponad 7380 osób.
Dzisiaj ode mnie
Od 5 lat rozmawiamy na tagu #mirekmasterclass o wszelkich usprawnieniach życia. Polecasz rzeczy dzięki którym żyje Ci się lepiej, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje, z których powstają kolejne pomysły. Każdy może polubić rozwiązania z których też korzysta, aby pomóc społeczności dokonać trafnych zakupów z polecenia. Tag obserwuje już ponad 7380 osób.
Dzisiaj ode mnie

Program sprawdza sprawdza lokację tej zmiennej w liscie, oraz wypisuje następną w kolejnosci wartość z listy. Programik napisany szybko, wszystko smiga tylko jednego testu nie może przejść. Może ktoś miał do czynienia z czymś podobnym, chodzi mi o tą linijkę :
Test.assertequals(nextitem(iter(range(1, 30000)), 12), 13)
czy jest iterator, który generuje wartości od 1 do 30000 w odstępach co 12 ?
źródło: comment_Yq0H0UR9uP6n0GlLsGCYPP1uCHEi1eJ1.jpg
Pobierzfor index, item in enumerate (xs):Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_3CLYs4eTCnUy3c0siw5ILIMSV7UV8h2c.jpg
Pobierzgeneratory/ iteratory nie po to sa zebys je na liste zamienial
przyklad:
masz 1000000000000000 danych zwracanych przez generator(moze nawet zwracac nieskonczona ilosc danych), ale element ktory szukasz jest na 1 pozycji
nexti łapanieStopIterationby się jeszcze przydało...