Wpis z mikrobloga

@L3stko

Ja jestem tolerancyjny dla LGBT+ ale nie toleruję parad z benizami na wierzchu. Co w tym złego?

To,że te parady z benizami na wierzchu to chochoł wymyślony przez homofobów, po to, żeby ludzie nas nienawidzili. Nie byłeś nigdy na paradzie równości, co nie?
  • Odpowiedz
@L3stko: sory, ale przenoszenie tego na warunki polskie w taki sposób jak to robisz nie ma dla mnie sensu. Jak będą latać w PL z pałami na wierzchu to sam będę za rozpędzeniem takich marszy. W Polsce prawo na coś takiego nie pozwala.
  • Odpowiedz
Tylko pomiędzy mną a Tobą jest taka różnica, że ja nie akceptuję prewencyjnego zakazywania wyrażania poglądów.

@yuim: oj kolego, ja absolutnie nie popieram prewencyjnego zakazywania wyrażania poglądów. Są różne sposoby na ich wyrażenie, czy koniecznie musi to być bieganie z prawie gołym tyłkiem po centrum stolicy? Można zrobić transparent, zaśpiewać piosenkę, powiedzieć jakiś rym.

Wolalbym żeby ci panowie byli bardziej ubrani

I o to w tym chodzi. Patrz wyżej. Do
  • Odpowiedz
@L3stko:

oj kolego, ja absolutnie nie popieram prewencyjnego zakazywania wyrażania poglądów

Ale właśnie do tego sprowadza się Twój wywód - osoby homoseksualne nie powinny organizować marszów bo ktoś w Hiszpanii latał z gołym pindolem albo w Warszawie 2 chłopów chodziło w majtkach. Policja powinna takich delikwentów wyłapywać jeśli to jest niezgodne z
  • Odpowiedz
@L3stko: ok, mam nadzieję że będziesz w ten sam sposób argumentował przed 11 listopada. Po co wychodzić na marsz z flagą jak można manifestować patriotyzm w inny sposób? A na takich marszach pojawiają się hasła zakazane przez polskie prawo.
  • Odpowiedz