Aktywne Wpisy
ChlopoRobotnik2137 +139
Viedo od psycholoszek na temat #przegryw . Ogladacie na wlasna odpowiedzialosc. ja musialem to rozejsc
2 czesc w komentarzu
#rakcontent
2 czesc w komentarzu
#rakcontent
Kamileqq +192
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Koledzy zacząłem na poważnie rozglądać się za nowym autem. Obecnie wybór ograniczam już tylko do dwóch modeli.
Nowa Kia Optima SW T-GDI 1.6 7DCT - w wersji wyposażenia L.
Peugeot 508 SW 2.0 HDi - auto używane 2-3 letnie.
Mam dylemat natury "czy warto stracić na wejście".
Myślę, że dałbym sobie radę z finansowanie Kii jak i Peugeota. Rozchodzi się o kwestie finansowe, różnica cenowa ok. 35k.
P508 szukałbym w wersji z automatyczną skrzynią biegów i realnym przeglądem do 50k km. Natomiast Kia nowa salonowa.
Siedziałem w jednym i drugim aucie, jedno i drugie mi odpowiada pod względem wykonania, wyglądu.
Część znajomych oczywiście odradza "koreańskie gówno" - raczej nigdy Kią nie jeździli.
Co do wyposażenia: Full LED, czujniki parkowania przód+tył+kamera, Android Auto, milion poduszek powietrznych. Automatyczna skrzynia biegów. - To są rzeczy "must have".
Styl jazdy? Potrzebuje czegoś do komfortowej i bezpiecznej jazdy (żona+dziecka na pokładzie, oraz częste krótkie powroty po wielogodzinnej pracy). Dobre przyśpieszenie w zakresie 60-100km/h (do wyprzedzania traktorów i dziadków ;) ).
Kilometry rocznie? Ok. 10-15k km. Częste, krótkie trasy (80-100km) jak i codzienne dojazdy do pracy (2-3km).
Czas używania? Kia minimum 7-8 lat. Peugeot chciałbym podobny czas, ale możliwe, że ok 5.
Zapraszam kolegów do dyskusji :D
#motoryzacja #kia #peugeot
Waszym zdaniem?
Myślę, żeby nową Kią jeździć ok. 7-8 lat, Peugeotem z 5-8.
Komentarz usunięty przez autora
@Dudek89: Powiedz znajomym się #!$%@? od Kii i niech talej wąhają spalinki z diesla VW przed autoryzowanym chiptuningiem obniżającym moc.
Nie hejtuje VW tylko skarjnych idiotów pro/anty VW.
25k różnicy to nie jest duża kwota. Nie wiem skąd masz finansowanie ale wydaje mi się że przy standardowych kredytach różnica w oprocentowaniu może dużo zmienić. Zaznaczam, że nie wiem jak to wygląda w Kii ale w VW kredyty mają baardzo
Co do jazdy, jak jadę sam lubię pojechać szybciej te 120-130km/h. W zabudowanym max 59!
Jednak, żeby odstawiać slalomy między autami, mieć parcie na bycie "pierwszym" zdecydowanie nie ;) młody tata, są obowiązki i ludzie na głowie :D nie te czasy
Also, jeżeli dużo jeździsz na krótkich odcinkach to ja bym mimo wszystko celował w benzynę.