Wpis z mikrobloga

Szukam chętnych osób które pomogłyby w zorganizowaniu projektu obywatelskiej inicjatywy ustawodawczej w celu zakazu sprzedaży napojów energetycznych dla osób w wieku poniżej 21 lat. Chyba każdy zna przypadki znajomych którzy po wpadnięciu w nałóg źle kończyli. Młodzi ludzie nie są świadomi niebezpieczeństw z tym związanych. Sprawa jest dla mnie osobista nawet bo mój bliski znajomy który był pogodnym chłopakiem zaczął pić to gówno i po jakimś czasie zaczął się zachować dziwnie poczym się powiesił. Dla mnie to są narkotyki w wersji lite, zaczyna się od tego potem dopalacze itp. Byłoby zainteresowanie?
#polska #prawo #pytanie
Pobierz t.....i - Szukam chętnych osób które pomogłyby w zorganizowaniu projektu obywatelskie...
źródło: comment_xTXsHiwZkJ0akvoasbyJ7RwfZfqI80N5.jpg

Jesteś za?

• Popieram 35.7% (761)
  • Nie 64.3% (1372)

Oddanych głosów: 2133

• 71
Pomyśl ile w tych 6 energietach jest cukru. Jeden półlitrowy monsterek ma 11 łyżeczek.

@Antorus Dokładnie tyle samo, ile w półlitrowym soku jabłkowym, ale nikt takiej histerii z powodu soków nie robi.
Wtedy ci krzykacze #!$%@?ą, że to jest NATURALNY cukier, co ma implikować, że mniej szkodliwy, kiedy to właśnie fruktoza jest większym syfem.
To samo z kawą - kawa posiada NATURALNĄ kofeinę, więc picie jej jest normalne, ale wypij energetyka i
a czy sok jabłkowy tankujesz w ilości trzech litrów dziennie? W takiej dawce prawie wszystko oprócz czystej wody zaszkodzi

@Antorus: A energetyki tankujesz? No błagam Cię. W jaki sposób to, że ktoś ładuje w siebie tony cukru miałoby być uzasadnieniem zakazu właśnie energetyków?
Dyskusja nie jest ani o braku umiarkowania, ani o słodkich napojach. Dyskusja jest o tym, że trzeba zakazać energetyków, bo to energetyki.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@tomasz-terlecki: nie zgadzam się z tobą, wystarczy lekkie zainteresowanie rodziców żeby dziecko wiedzialo, że tego się nie pije często. Jeśli ktoś wypije za dużo energoli to wątpię żeby chciał to powtórzyć. A dla uczniów licealnych jest to zbawienie. Gdyby nie Be-power z biedry to nigdy bym nie zdał matematyki.