Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@misiek735: jeżeli ktoś się zgadza na daną cenę to widocznie mu to odpowiada, druga sprawa nie wiem skąd wziął się ten mit że spuszczania się nad obniżka, jak jest wart 900 to na te 1300 bym nawet nie patrzyl
  • Odpowiedz
@misiek735: nie 3 a 2 procent jak już nie zaokrąglaj w górę. Ja się nigdy nie targuje, ale jeżeli uważasz, że negocjacja ceny to ruchanie kogoś to p--------j się w głowę xD możesz swój telefon i za 10k wystawić xD ciekawe, że w wielu krajach targowanie się to wręcz tradycja a ty p--------z hurr durr chce mieć lepiej od wszystkich xD
Mój ojciec dawno temu jak kupował wiele samochodów to
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Qentin: nie rozmawiamy o tym czy dany przedmiot jest warty takich a nie innych pieniędzy, bo to zupełnie inny temat, stąd też pozwolę sobie ominąć tę kwestię.

A skoro każdy chce się targować mimo braku zaznaczonej opcji "do negocjacji" to należy tego typu wiadomości ignorować.

Jak wystawiłem raz swojego Surface pro 3 na sprzedaż za 350 euro do negocjacji w hiszpanii na portalu wallapop to wiesz ile wiadomości dostałem od Januszy proponujacych
  • Odpowiedz
@piotr414: @misiek735: Zwłaszcza jak wystawiasz za uczciwą cenę to przyjdzie taki własnie janusz i będzie chciał utargować 20% ceny. Jak ktoś chce coś kupić to raczej ma pojęcie jaka jest wartość danego sprzętu. Jeżeli ja wystawiam moj iPhone za 1700zł i on faktycznie jest tyle wart to przy zaznaczonej opcji "do negocjacji" raczej oczywiste jest ze nie obnizę ceny o 20%.
  • Odpowiedz
@misiek735: @piotr414:
Z pół roku temu kupowałem samochód i sprzedawałem swój. Może najpierw o kupnie.
Samochód znalazłem na olx wystawiony za 12,3k zadzwoniłem do ziomka i on mi mówi: może pan podjechać do tego i tego komisu bo ja u znajomego go tam wystawiłem i tam sobie go obejrzeć. Pojechaliśmy, obejrzeliśmy była jazda testowa i potem etap negocjacji. W komisie fura stała za 13,5k. Ja od tego typka zbiłem
  • Odpowiedz
@piotr414 fakt jest taki, że przyjeżdża Ci taki nosacz i wyciąga stowe mniej z portfela xD jak zaznaczasz negocjacje. Ogólnie tutaj ze sprzedażą to jak w lesie
  • Odpowiedz
@p4weu: kurde, a tak wgl to całkiem okazyjna cenę dałeś. Tez mam IP8, aktualnie sprzedaży nie planuje ale troche by mi było szkoda puścić go tak tanio biorąc pod uwagę ze rok temu nowy kosztował 3k.
  • Odpowiedz