Szukamy wóżka dla niemowlaka/nowonarodzonego - na razie jesteśmy w fazie poszukiwań i myślimy nad Cybex Priam albo ADORRA Maxi-Cosi - macie jakieś opinie na temat tego wózka? (mam obawy że może wpadłem w sito chwytów marketingowych ( ͡°͜ʖ͡°))
Wiadomo że wszystko jest ważne, ale dla nas najważniejszymi cechami są: - Budżet do 2.5k/3k (wraz z fotelikiem) - Mało miejsca (składana gondola i stelaż) - Adaptery/montaż do fotelika (np. Cybex ATON 5 albo cos w tej kategorii) - lekki; - żeby nie było to badziewie ( ͡°͜ʖ͡°)
Nie jestem w temacie, dlatego wszelka pomoc, alternatywy mi się przydadzą ( ͡°͜ʖ͡°)
@Krzyszy: ja co prawda mam zupelnie inny wózek, ale foteliki samochodowe mam z wyzej wymienionych firm, wiec jesli macie możliwość zakupu cybex lub maxi cosi to na pewno warto, sprzęty od nich są wygodne i bezpieczne :)
Edit: ale chyba cybex priam 3w1 nie zmiesci się w podanym budzecie ( ͡°ʖ̯͡°)
Ja kupilem używany Chicko urban cruser plus 3w1 za 500zł i daje rade. Gondole zamienia się na spacerowke, całość wazy 10kg. Za chyba 100zł kupujesz nowe wkłady te w środku wózka. Oszczędność jakies 2000tys złoty a tyle zapłacisz za same szczepionki w pierwszych 3 miesiącach.
bardzo zależy Ci na lansie? Przy drugim dziecku kupiłem używany, gondola w moim odczuciu nie ma większego znaczenia - i tak otulasz szkodnika. Po drugie - planowanie czegokolwiek przy dziecku to ruletka, np. musiałem kupić nową spacerówkę rozkładaną całkiem na płasko bo młoda nie mieściła się już w gondoli a jeszcze nie mogła siedzieć (fizjoterapia, rehabilitacja itp).
@Krzyszy: a jeszcze dopisze, ze warto kupic fotelik z bazą, wtedy nie trzeba za każdym razem przypinac go pasami, tylko wkladasz i wypinasz. Bardzo wygodne rozwiązanie. Wybor jest przeogromny, łatwo wydac niepotrzebnie duze pieniądze, ale na foteliku nie ma co oszczędzać. Ja mam wozek camarello eos 2w1 (czyli gondola+spacerowka) i jestem baaaardzo zadowolona. Wozek za okolo 1300-1400 zl, super się prowadzi, dziecko ma sporo miejsca, córka zaraz skończy 15 msc
UZywalimsy cybexa priama i atonq. Sa solidne sa ladne i wydaja sie wygodne dla dzieciakow. Na pewno przymierz go do swojego wozu bo jezeli kanapy sanpod duzym katem to moze byc problem z prawidlowym mocowaniem bazy. Wersja asiedziska rozkladana na plask jest fajniejsze bo mlody zdrowiej spi oraz w goracym klimacie jest lepiej wentylowany.
Lepiej imho baze uzywac na pasie niz przez isofiz bo jest cichsza jak jedziesz bez fotelika i wg
@elpoliko: Chodziło mi o bieda wersje BALIOS xD, czeski błąd; spojrzę na zestaw który masz :) i pomyślimy nad nim na pewno; co do bazy - u nas to będzie konieczne raczej :)
@blaszka: też będziemy patrzeć na używane wózki, co do Chciko Urban - musimy się przejrzeć:)
@hitherto: Pierwszy dziecko, 3 szkodnik (2 koty); gdyby zależało nam na lansie (mi w sumie nie) to by
@Krzyszy: mozna. Nie wiem@kto u was bedzie czasxiej jezdzil z dzieckiem. Jesli partnerka to mysle ze warto ja wlaczyc w wybieranie/testowanie/przymierzanie do wozu. Bo to ona sie bedzie z tym meczyc. Duzanrole poza fotelikiem gra wysokosc wozu, szerokosc otwierania drzwi i kat kanapy. I trudno to ocenic sprzed kompa.
@KkaskaderMike: mamy forda focusa z 2014 - ona będzie częściej jeździć (ja poruszam się komunikacją miejską raczej). Z różowym wspólnie podejmujemy decyzję, ale właśnie biorąc pod uwagę że częściej ona będzie się poruszać z dzieckiem, to pod nią będziemy kupować :)
Ogólnie wyobrażamy sobie to tak że stelaż będziemy wrzucać do bagażnika, a fotelik na wózek będziemy wkładać, oczywiście przy 'szybkim' wyskoczeniu na zakupy, bądź lekarza.
@Krzyszy: plan stelaz fotelik wozek jest ok i kazdy dobry fotelik sie w nim sprawdzi. Mam@na mysli to ze doteliki waza a mocowqnie bywa mniej lub bardziej wygodne i zalezy to w duzym stopnii od wozu i preferencji partnerki. Podjedzxie do sklepu ktory pozwala przymierzac foteliki , zamocuj baze i niech ona sobie cala procedure sprawdzi.
@Krzyszy: baby design ma fajne rzeczy :) mam krzeselko do karmienia i jest super, kolezanka miala ten wozek i byla zadowolona. No coz... to pozostaje zyczyc szczesliwego rozwiazania! :)
Szukamy wóżka dla niemowlaka/nowonarodzonego - na razie jesteśmy w fazie poszukiwań i myślimy nad Cybex Priam albo ADORRA Maxi-Cosi - macie jakieś opinie na temat tego wózka? (mam obawy że może wpadłem w sito chwytów marketingowych ( ͡° ͜ʖ ͡°))
Wiadomo że wszystko jest ważne, ale dla nas najważniejszymi cechami są:
- Budżet do 2.5k/3k (wraz z fotelikiem)
- Mało miejsca (składana gondola i stelaż)
- Adaptery/montaż do fotelika (np. Cybex ATON 5 albo cos w tej kategorii)
- lekki;
- żeby nie było to badziewie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie jestem w temacie, dlatego wszelka pomoc, alternatywy mi się przydadzą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#wozek #dzieci #noworodek
Edit: ale chyba cybex priam 3w1 nie zmiesci się w podanym budzecie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Oszczędność jakies 2000tys złoty a tyle zapłacisz za same szczepionki w pierwszych 3 miesiącach.
bardzo zależy Ci na lansie? Przy drugim dziecku kupiłem używany, gondola w moim odczuciu nie ma większego znaczenia - i tak otulasz szkodnika. Po drugie - planowanie czegokolwiek przy dziecku to ruletka, np. musiałem kupić nową spacerówkę rozkładaną całkiem na płasko bo młoda nie mieściła się już w gondoli a jeszcze nie mogła siedzieć (fizjoterapia, rehabilitacja itp).
Co do składania to przymierz do samochodu,
Wybor jest przeogromny, łatwo wydac niepotrzebnie duze pieniądze, ale na foteliku nie ma co oszczędzać. Ja mam wozek camarello eos 2w1 (czyli gondola+spacerowka) i jestem baaaardzo zadowolona. Wozek za okolo 1300-1400 zl, super się prowadzi, dziecko ma sporo miejsca, córka zaraz skończy 15 msc
Lepiej imho baze uzywac na pasie niz przez isofiz bo jest cichsza jak jedziesz bez fotelika i wg
@blaszka: też będziemy patrzeć na używane wózki, co do Chciko Urban - musimy się przejrzeć:)
@hitherto: Pierwszy dziecko, 3 szkodnik (2 koty); gdyby zależało nam na lansie (mi w sumie nie) to by
Ogólnie dziecko (początek września narodziny) będzie w gondoli jeździć na jesień/zimę :)
Ogólnie wyobrażamy sobie to tak że stelaż będziemy wrzucać do bagażnika, a fotelik na wózek będziemy wkładać, oczywiście przy 'szybkim' wyskoczeniu na zakupy, bądź lekarza.
Zdecydowaliśmy się na baby design - husky - byliśmy w outlecie i w sumie pod kątem cenowym i jakościowym nas przekonał
Dziekuje za pomoc!