Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Nie warto mieć dzieci...
Mój cały świat runął w gruzach. Mój syn, a zarazem moje jedyne dziecko, wczoraj przyszedł do mnie i chciał porozmawiać.
Standardowa pogadanka jak ojciec z synem, jednak w pewnym momencie, on spoważniał i stwierdził, że musi mi coś wyznać.
Powiedział mi, że jest gejem. Poczułem w tamtym momencie, jakby ktoś mnie strzelił w twarz, 18 lat go wychowywałem i uczyłem, był moim oczkiem w głowie i niczego mu nie odmawiałem, a mimo to On zrobił mi coś takiego. Jestem rozczarowany i wściekły, gdy mi o tym powiedział, wykrztusiłem tylko "porozmawiamy później", w takim byłem szoku.
Rozumiem, że są inne orientacje, jestem tolerancyjny, nikomu do łóżka nie zaglądam, baa nawet sam popieram małżeństwa homoseksualne, ale kiedy okazało się, że mój syn jest gejem, to nie potrafiłem zachować spokoju. To jest moje jedyne dziecko...
Mój syn niby jest dorosły (18), ale to wciąż dziecko, czy możliwe, że ten cały homoseksualizm to tylko efekt uboczny dorastania? Może z czasem mu przejdzie?
Jak powinienem się jako ojciec zachować w tej sytuacji? Bardzo mnie zranił, ale myślę, że powinienem mu wybaczyć i jakoś pomóc.
#porady #lgbt #homoseksualizm #kiciochpyta

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: marcel_pijak
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Rozumiem, że są inne orientacje, jestem tolerancyjny, nikomu do łóżka nie zaglądam, baa nawet sam popieram małżeństwa homoseksualne, ale kiedy okazało się, że mój syn jest gejem, to nie potrafiłem zachować spokoju. To jest moje jedyne dziecko...

@AnonimoweMirkoWyznania: Po pierwsze to musisz sie uspokoic. Jak cos glupiego dowalisz to stracisz kontakt z synem, co bedzie gorsze od uswiadomienia sobie, ze syn jest gejem i zycia obok syna. Chyba chcesz miec
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania jeśli to bait to słaby. Jeśli nie to ty jako ojciec możesz mu zniszczyć życie jedną chwilą. Podejdź do tego z rozwagą. Nic na siłę. Nikt nie każe Ci tego akceptować od razu. Pamietaj tylko, że to twój syn. Bądź z nim przy tym trudnym czasie, którym na pewno jest wyjście z szafy. Mój ojciec nie zachował się fair. Nie mamy kontaktu. Rozmawiaj z nim. I pod żadnym pozorem nie
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Abstrahując od tego, że to (bardzo prawdopodobnie) bait, to zawsze mnie zadziwia, że można mieć z tym taki problem. Jeśli jednak OP tak na serio, to powiedz mi proszę, co jest w tym takiego strasznego? Bo nie będzie miał dzieci i nie przedłuży rodu? Bo wstyd przed rodziną i resztą świata? To bardzo egoistyczne z Twojej strony. Wyobraź sobie, jakie to musi być dla niego trudne i jakie to
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: czyli co ci zrobił? Powiedział, że jest gejem? Fakt, spalił, bo zaufał, a ty zachowałeś się jak szczeniak, bo niby kochasz i szanujesz, ale syna nie do końca mogłeś zaakceptować. PS słaby bait
  • Odpowiedz
poza tym rusz dupę, pogadaj z nim by się starał z partnerem o surogatkę, niech wyjedzie zagranicę to tam będzie miał na to kasę, jesteś słabym ojcem, kompletnie oderwanym od rzeczywistości
  • Odpowiedz
serio teraz, jak wy możecie przeżywać tragedie bo facet jest gejem? to już większą tragedią by było gdyby okazał się bezpłodny albo gdyby był lesbijką bo ta w życiu nie zgodzi się na dziecko [raczej]

z chłopem można usiąść i przedyskutować kwestię przekazania genów, powiedz mu by uszanował to że liczyłeś na to że zrobi mu wnuka, że przekaże dalej geny, że po prostu chciałbyś by traktował to poważnie nawet jak jest
  • Odpowiedz
@LoveLight: bez obrazy ale weź mi logicznie wyjaśnij, co mnie jako geja powstrzymuje przed dorosłym podejściem do przekazania dalej genów? przecież mnie to nie zaboli a będę miał czyste sumienie

to jest dorosłe podejście

edit;

ja tego nie rozumiem, że niby jestem ped...łem to mam od razu być skreślony z dzietności? wy normalni jesteście?
  • Odpowiedz