Wpis z mikrobloga

przecież to praktycznie 1:1 ten sam zestaw, tak samo jak w przypadku każdego innego

@KKK1337: Z identycznych materiałów? Z identycznej jakości form, z identycznymi normami co do precyzji elementów. No i czy chinole zaprojektowały ten zestaw równolegle od zera? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@PeaceUN: @KKK1337: To trochę tak jakbyście zaczęli się jarać, że gierkę na pc'ta zamiast płacić XXX cenę to możecie kupić spiraconą na bazarze xD Chińczyki jedynie ponoszą koszty "nośnika" i formy. Nic dziwnego, że jest tańsze. Inna sprawa to jeszcze materiał jaki wykorzystują. Lego musi się trzymac kurczowo norm europejskich. Ciekawy jestem jakie domieszki mają w plastiku od chinolów skoro oni mają w------e na jakiekolwiek standardy.
  • Odpowiedz
@KKK1337: jest różnica miedzy „podobne”, a „takie-k---a-same-co-do-najmniejszego-elementu”. Jestem projektantem wnętrz i nie mam nic do tego, że ktoś w swoich projektach używa tych samych mebli, płytek czy tworzy coś w tym samym stylu, ale jakbym zobaczyła mój projekt z podpisem „Projektant Lepin”, to po minucie jestem w sądzie z pozwem o kradzież własności intelektualnej.
  • Odpowiedz
to się nazywa konkurencja, równie dobrze większość firm produkujących telefony można oskarżyć o kradzież designu telefonu, bo wszystkie są podobne, a jakoś nikt o to nikogo nie oskarża.

@KKK1337: A prosiłem żebyś tego nie broniłł bo na końcu zawsze kończy się takimi debilnymi argumentami.
  • Odpowiedz
to się nazywa konkurencja

@KKK1337: Nie. Konkurencję z LEGO to uprawia Cobi albo Mega Blocks. Jeśli uznajesz chamskie podróbki włącznie z kolorystyką i opakowaniem jako 'konkurencję' to nawet nie mamy o czym dyskutować.
  • Odpowiedz
@mtos: Wygląda super! () Nie jestem specjalnym fanem LEGO (planuję swój pierwszy zakup) ani samochodów, ale Mustangi uwielbiam, głównie z wyglądu. Trzeba będzie sobie sprawić. :3
  • Odpowiedz