Wpis z mikrobloga

@BolekLolek3: Jest fajny bar/klub na samej plaży, w sezonie są tam imprezy. W mieście niestety nie wiem. Do zwiedzania wszystko dookoła ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale jak liczysz na jakieś większe kluby to zostają raczej duże miasta typu Zadar. Ponoć stolicą studenckich imprez w Cro jest Novalja, ale o jakikolwiek spokój może tam być ciężko ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@BolekLolek3: Ja w Chorwacji polecam trzymanie się z daleka od miast. Piękne plaże to są bardziej na wyspach. Ogólnie polecam Dalmację, na Istrii jeśli chodzi o plaże i krajobrazy to jest słabiej, ale za to miasteczka są bardzo urokliwe np. Poreč jest przyjemny, a starówka Rovinj jest świetna. Na kontynencie to fajna jest plaża naturystyczna Nugal (pic rel). Bliżej (czyli na Istrii) to z sensownych plaż jest chyba tylko Medulin
chwed - @BolekLolek3: Ja w Chorwacji polecam trzymanie się z daleka od miast. Piękne ...

źródło: comment_6M5RAJF969Vm5rVId0DreRBQ6wAQ8kXL.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@chwed: dzieki,wlasnie widze ze w tych wiekszych miastach plaze sa brzydkie,wygladaja troche jak polskie jeziora XD Za to wlasnie w Makarskiej sa ladne plaze tylko odleglosc przeraza
  • Odpowiedz
Makarskiej sa ladne plaze tylko odleglosc przeraza

@BolekLolek3: Przeraża to ilość ludzi na plażach w Makarskiej ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tam często nie da się przejść przez plaże żeby komuś na ręcznik nie stanąć. Dlatego ja 90%czasu w Chorwacji i w ogóle na Bałkanach spędzam w małych miejscowościach. Co do odległości, to nie ma co się martwić jak będziesz mieć jakieś punkty po drodze, gdzie się
  • Odpowiedz
@BolekLolek3: warto, ale na plaze i tak lepiej rowniez i tam wybrac sie za miasto. Obadaj tez polwysep kamenjak jak ma byc blisko - na istrii (premantura). Obok jest Pula, moze tam jakies zycie nocne by bylo. Plaze to raczej skakne półki do skakania, ale woda błękitna jak w dalnacji
  • Odpowiedz