Aktywne Wpisy

thorgoth +358
W tym wpisie są odniesienia do przemocy seksualnej wobec nieletnich. Jeżeli jesteś wrażliwy/wrażliwa na tego typu treści to zrezygnuj z czytania.
-----
Początkowo Wioletta Cieślak z Sulikowa nie zmartwiła się szczególnie, gdy córka nie wróciła o czasie.
13-letnia Sylwia, uczennica szóstej klasy pojechała tego dnia na lekcje do szkoły podstawowej w Gostyniu, choć w zasadzie nie musiała. Niektórzy jej rówieśnicy zostali w domach. 20 czerwca 2006 roku oceny były już wystawione, rozdanie świadectw miało
-----
Początkowo Wioletta Cieślak z Sulikowa nie zmartwiła się szczególnie, gdy córka nie wróciła o czasie.
13-letnia Sylwia, uczennica szóstej klasy pojechała tego dnia na lekcje do szkoły podstawowej w Gostyniu, choć w zasadzie nie musiała. Niektórzy jej rówieśnicy zostali w domach. 20 czerwca 2006 roku oceny były już wystawione, rozdanie świadectw miało
źródło: smd
Pobierz
Hejka Mirki,
Ostatnio spotkałem w pociągu jedną koleżankę z którą się znałem, mało bo mało ale ogólnie kojarzyliśmy siebie i jakoś gadka się rozwinęła. Potem zacząłem z nią pisac na ig, zaprosiłem ją raz na kawę, napisała że nie da rady w tym tygodniu bo sesja, nauka i praca. Myślałem że to over i no trudno, ale potem mi napisała że w następnym tygodniu będzie miała więcej czasu, bo będzie po sesji.
Ostatnio spotkałem w pociągu jedną koleżankę z którą się znałem, mało bo mało ale ogólnie kojarzyliśmy siebie i jakoś gadka się rozwinęła. Potem zacząłem z nią pisac na ig, zaprosiłem ją raz na kawę, napisała że nie da rady w tym tygodniu bo sesja, nauka i praca. Myślałem że to over i no trudno, ale potem mi napisała że w następnym tygodniu będzie miała więcej czasu, bo będzie po sesji.

Mapa krajów w których dozwolona jest aborcja;
-na niebiesko jest dostępna na żądanie
-na zielono z zastrzeżeniami (np. jeśli matki nie stać na utrzymanie dziecka)
A na żółto- standardowo, zaznaczony jest ciemnogród.
#gownowpis #zalesie #bekazkatoli #bekazprawakow #bekazpodludzi #bekazpisu #neuropa #4konserwy #aborcja #polityka
źródło: comment_yn4ycxUZtn6vyZdEwYKEAGk4zNu5SCvh.jpg
PobierzJak ktoś chce zrobić aborcję to zapłaci za granicą, a mógłby zapłacić (np. na życzenie) za tę usługę w Polsce. Jakbyśmy przyjęli, że aborcja kosztuje 300-800 Euro (wg. Faktu obecnie 2500zł)
A nielegalnych aborcji w Polsce rocznie jest 80-150 tysięcy
To uśredniając te wartości daje to nam:
Średnio 450 Euro za aborcję, przyjmiemy 1900zł.
Średnio 105 tysięcy aborcji,
Większość? Somsiad i somsiadka kradnie, to ja też bezrefleksyjnie? Logika mnie zmiażdżyła i wstać nie mogę.
Biorąc pod uwagę, że w Niemczech mamy 41486278 kobiet (przyjmiemy 30000000) https://countrymeters.info/en/Germany
Jakby te Niemki popełniły aborcję w Polsce to byłoby to 57 mld zł, czyli jakieś 3 lata programu 500+.
To w ogóle nie ma sensu
To najlepiej zamknij się w piwnicy i wyrzuć przy okazji całą elektronikę bo kiedyś ludzie też żyli a to nowoczesne i w ogóle fuj xD
Komentarz usunięty przez moderatora
Jakby 0,6% dokonało aborcji, to zapłaciłyby prawie 23 mld zł.
To są olbrzymie pieniądze które tracimy bo nasz rząd zamiast kierować się zdrowym rozsądkiem kieruje się jakimiś Bożymi zasadami albo w sejmie ma pro-life tumanów.
Nigdzie w cywilizowanym kraju nie ma takich przepisów jak u nas xD
Mi nie widzi się, aby zabijano żywą istotę, bo się nie chciało zabezpieczyć. Choroby, gwałty i zagrożenia życia to grubo poniżej 5% aborcji tam gdzie jest to w pełni legalne.
Jak tak śmiało posługujesz się statystykami to wrzućmy i te
http://www.johnstonsarchive.net/policy/abortion/abreasons.html
źródło: comment_MOD67LWu0rvMKemW28dCxWGXrdekYjRS.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@daniel42na_: To nie zabijaj xD
Jak dla mnie to nawet mogłyby się poddać aborcji bez żadnego powodu, bo to jest ich wybór xD
To ma do rzeczy że krzyczy się głośno o kobietach cierpiących gwałty, ryzykujących zdrowie i życie, tymczasem większość do zwykła nieodpowiedzialność za własne decyzje, niedojrzałość, likwidacja konsekwencji własnych działań i schowanie
@daniel42na_: To nie jest twoja sprawa xDDD
@daniel42na_: To sobie zaadoptuj takie dziecko i je wychowaj xD
Najciekawsze jest to, że Turcja i Polska były w latach 30 jednymi z pierwszych krajów świata gdzie w ogóle pozwolono na jakąkolwiek legalną aborcje i przyznano prawa
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez moderatora