Aktywne Wpisy
dawig123 0
Szukam do swojej małej działalności pracownika - działalność w Katowicach, praca to obsługa klienta. Jedyne wymagania to Angielski B2, niemiecki B2, prawo jazdy, podstawy komputera wiadomo i tyle, doświadczenie niewymagane - ile byście takiemu pracownikowi zaoferowali? Wiem, że za minimalną nie ma szans przez niemiecki ale UoP i 5200-5500 brutto będzie ok myślicie?
#katowice #pracbaza #korposwiat #praca #niemiecki
#katowice #pracbaza #korposwiat #praca #niemiecki

źródło: temp_file5256611690359751319
Pobierz

Mam problem , chce sobie wziąć wszystkich userów z konkretna rolą , zrobiłem sobie następujace zapytanie w repository
/**
* @return User[] Returns an array of User objects
*/
public function findByRole($value):array
{
return $this->createQueryBuilder('u')
->andWhere('u.roles = :val')
->setParameter('val', $value)
->orderBy('u.id', 'ASC')
->getQuery()
->getResult()
;
}
W controlerze mam następujący kod :
$user = $userRepository->findByRole(array('ROLE_TRANS'));W bazie mam następujących użytkowników jak w obrazku , ale i tak wyrzuca mi pustą tablice ...
Pomocy mirki :_: Na stacku wszędzie są dla starszej wersji ( 4.2.2 mam) albo nie umiem znalezc.
źródło: comment_s8cHQgrUb0Kz7LRlGxgoH0wCal0oo8iv.jpg
PobierzAle tak czy inaczej w bazie role są trzymane zapewne jako string, także nie można od tak wyszukiwać jak po tablicy.
public function findByRole($value):array
{
return $this->createQueryBuilder('u')
->andWhere('u.roles LIKE :val')
->setParameter('val', '%' . $value
A procenty są po to, że fraza szukana może znajdować się obojętnie w jakim miejscu danego stringa.
setParameter('val', '%"' . $value . '"%')(" dookoła $value). Bo jak będzie miał rolęROLE_USERiROLE_USER_LUZERi mu znajdzie pierwsze w drugim?JSON_CONTAINS? ewentualnie przkonertować to na obiekt json i zrobićJSON_CONTAINSanywayDokumentacja symfony zazwyczaj opisuje najprostsze metody, niekoniecznie najbardziej wydajne.