Wpis z mikrobloga

@AndekQR: Wrzuć cały kod. Jak tworzona jest ta lista do wyświetlenia?
Nie nadpisuejsz gdzieś hashCode albo equals?
DObrze rozumiem, że jak zaznaczasz 3 element to jednocześnie zaznacza się też 3 od końca?
  • Odpowiedz
MainView:
package com.example.demo.view

import com.example.demo.app.Plik
import com.example.demo.app.Styles
import javafx.collections.ObservableList
  • Odpowiedz
Gdy zaznaczę pierwszy element na pierwszym ekranie listy to zaznacza się " pierwszy " wiersz na drugim ekranie listy. Mam nadzieję że wiesz o co chodzi mi z ekranami :) I tak dalej drugi na pierwszym to drugi na drugim...
  • Odpowiedz
@AndekQR: Kolego, ale wołaj następnym razem, bo nie widzialem wpisu.
Nie rozumiem trochę o co chodzi. Odpalilem aplikacje i wszystko u mnie działa. "na drugim ekranie listy" co masz na myśli pisząc drugi ekran?
  • Odpowiedz
@AndekQR: Nie znam tego frameworka, ale podejrzewam, o co chodzi. Podam przykład z Androida.
Do widoków wyświetlających listy, podpina się tak zwane adaptery, które z reguły przechowują dane do wyświetlenia oraz posiadają funkcje, które są wywoływane w momencie, kiedy system chce wyświetlić jakiś element listy.
Funkcja ta jest wywoływana automatycznie, a jednym z parametrów jest widok, na którym będzie wyświetlany konkretny element listy. Może on być pusty-wtedy programista musi sam ten widok
  • Odpowiedz
@Patres: Te dwa screeny co wrzuciłem są z jednej listy. Przy czym ja zaznaczałem tylko wiersz trzeci od góry, a wiersz trzeci od dołu zaznaczył się bez mojej ingerencji .
  • Odpowiedz
Gdy zaznaczę pierwszy element na pierwszym ekranie listy to zaznacza się " pierwszy " wiersz na drugim ekranie listy.

@AndekQR: Co to jest pierwszy i drugi ekran
  • Odpowiedz
@Patres: Wytłumaczę na przykładzie głównej strony wykopu. Na moim ekranie mieści się 6 znalezisk - nazywam to pierwszym ekranem. Gdy przesuniemy na dół o 6 okazji, żeby miesiło się 6 kolejnych, nowych okazji to właśnie nazywam drugim ekranem.

Co do screena, tego nie da się pokazać na jednym screenie xd Kolega @piszczalka dość dobrze to wytłumaczył
  • Odpowiedz
@AndekQR: Dobra, chyba już wiem o co chodzi xD Masz nauczkę, bo nie wysłałeś całego kodu (brak klasy Styles) i wykomentowałem tą linię. Jeżelu chcesz nadać styl zaznaczonemu wierszu ustawiasz mu klasę selected. Coś w stylu:

.list-cell:odd:selected .list-cell-container,
.list-cell:even:selected .list-cell-container {
-fx-background-color:
  • Odpowiedz
@Patres: Właśnie teraz tak robię - ustawiam wybranym wierszom klasę pass. Co chce osiągnąć? Chce wykonywać dalsze operacje na wyróżnionych wierszach, w ty przypadku na plikach.
  • Odpowiedz
@AndekQR: No to nic nie musisz robić ( ͡° ͜ʖ ͡°) zaznaczyłeś MULTIPLE wiec możesz już zaznaczać. Domyślnie zaznaczasz przytrzymując ctrl i klikasz myszką (lub shift i zaznaczasz do dowolnego elementu)
  • Odpowiedz