Aktywne Wpisy

mam__pytanie +306
#wykop40plus #wykop30plus #zwiazki #dzieci
Siedzę sobie, myślę i dochodzę do wniosku, że nasralem sobie do życiorysu.
Kiedyś 90 procent mojego czasu zajmowała rozrywka i planowanie rozrywki.
Potem poznałem obecna żonę. na początku chyba było fajnie, coraz trudniej sobie przypomnieć.
Ale od urodzenia dzieci to koszmar.
Potem doszła roszczeniowość i handel dupa (waluta wymienna jak jesteś posłuszny)
Potem nawet to było #!$%@?, aż wreszcie przesadziła i któregoś dnia powiedziała, że już tego nie
Siedzę sobie, myślę i dochodzę do wniosku, że nasralem sobie do życiorysu.
Kiedyś 90 procent mojego czasu zajmowała rozrywka i planowanie rozrywki.
Potem poznałem obecna żonę. na początku chyba było fajnie, coraz trudniej sobie przypomnieć.
Ale od urodzenia dzieci to koszmar.
Potem doszła roszczeniowość i handel dupa (waluta wymienna jak jesteś posłuszny)
Potem nawet to było #!$%@?, aż wreszcie przesadziła i któregoś dnia powiedziała, że już tego nie
źródło: temp_file6663430164743216528
Pobierz
ElMatadore +24
Jakie sa zalety segmentow? Dlaczego sa takie popularne? Chodzi o nizsze koszta budowy? Bo z samego punktu widzenia konsumenta to dla mnie jakis kompromis miedzy mieszkaniem w bloku a we wlasnym domu - zarowno masz sasiada za sciana jak i (na ogol) lokalizacja znacznie gorsza. Tak jak tutaj nie wyobrazam sobie codziennie wychodzic na ogrodek, balkon jak na pic, mialbym wrazenie ze ktos mnie zrobil w bambuko
#nieruchomosci #budowadomu
#nieruchomosci #budowadomu
źródło: PIN0000
Pobierz

problem
#kotlin #programowanie
Nie nadpisuejsz gdzieś hashCode albo equals?
DObrze rozumiem, że jak zaznaczasz 3 element to jednocześnie zaznacza się też 3 od końca?
package com.example.demo.view
import com.example.demo.app.Plik
import com.example.demo.app.Styles
import javafx.collections.ObservableList
import javafx.scene.control.SelectionMode
import tornadofx.*
import java.io.File
class MainView : View("Hello TornadoFX") {
private var listedFiles = mutableListOf().observable()
private var selectedItems = mutableListOf()
private val currentUserDesktop = "C:\Users\danie\Desktop"
private val publicDesktop = "C:\Users\Public\Desktop"
private fun start() {
var currentDesktop = File(currentUserDesktop)
var publicDesktop = File(publicDesktop)
var listTMP = getFiles(currentDesktop, publicDesktop)
for (i in listTMP) {
listedFiles.add(Plik(i.absolutePath))
}
}
private fun getFiles(vararg folder: File): ObservableList
Nie rozumiem trochę o co chodzi. Odpalilem aplikacje i wszystko u mnie działa. "na drugim ekranie listy" co masz na myśli pisząc drugi ekran?
Do widoków wyświetlających listy, podpina się tak zwane adaptery, które z reguły przechowują dane do wyświetlenia oraz posiadają funkcje, które są wywoływane w momencie, kiedy system chce wyświetlić jakiś element listy.
Funkcja ta jest wywoływana automatycznie, a jednym z parametrów jest widok, na którym będzie wyświetlany konkretny element listy. Może on być pusty-wtedy programista musi sam ten
@AndekQR: Co to jest pierwszy i drugi ekran
Co do screena, tego nie da się pokazać na jednym screenie xd Kolega @piszczalka dość dobrze to wytłumaczył
.list-cell:odd:selected .list-cell-container,
.list-cell:even:selected .list-cell-container {
-fx-background-color: red;
}
Nie wiem jak to się robi w tornadoFx. W momencie pierwszego zaznaczenia, masz już jeden zaznaczony na końcu.
Podstawowe pytanie: co chcesz osiągnąć? Bo teraz to tylko