Mircy, czy ja jestem jakimś lewusem, czy... Jestem lewusem? Skończyła mi się pamięć wewnętrzna w telefonie (Huawei p9 lite), kupiłam kartę pamięci, ale kiedy chcę zainstalować aplikację, to pokazuje mi się, co muszę usunąć i ile MB mam usunąć. Pamięć domyślna ustawiona na nową kartę pamięci. Co ja mam zrobić, tak w prostych krokach? Proszę, pomóżcie!
@jestemkrolowafrancji: przenies zdjecia i muzykę z pamieci telefonu na kartę pamieci aplikacje musza chyba byc instalowane w telefonie a nie na microsd
@jestemkrolowafrancji: apka appMgr III pokaże ci jakie aplikacje możesz przenieść na k. pamięci. Nie wiem jak teraz, ale kiedyś trzeba było pojedynczo lecieć.
@jestemkrolowafrancji: bez roota apki nie będą wchodzić na karte, zostaje Ci zmienić docelowy folder na zdjęcia i inny bałagan (o ile się da), a backup zrzucić na pc
@PoMakale: nie jestem pewny, jak takie przenosiny wyglądają na samych plikach, pamiętam tylko, że instalacja bezpośrednio na kartę wymagała uprawnień root
Dziękuję wszystkim, już ogarnęłam - nie mogłam znaleźć opcji przeniesienia zdjęć i multimediów na kartę SD, ale już przeniosłam i jest miejsce w pamięci wewnętrznej. Może jest jakiś lepszy sposób, ale ważne, że działa :)
#kiciochpyta #pytanie #android #huawei #telefony
aplikacje musza chyba byc instalowane w telefonie a nie na microsd
źródło: comment_U4jDEMDOZGpiGGwUWHKPMYYUR1qwaeXV.jpg
Pobierz