Aktywne Wpisy
Kopytnik_1 +119
#p0lka #logikarozowychpaskow #rozowepaski #seks #divyzwykopem #ciekawostki #bekazlewactwa #kryminalne #polska #pytaniedoeksperta #kiciochpyta
Życie każdego człowieka jest wartością najwyższą, nie ważne kto kim jest, gdzie pracuje, czy jest tak jak w omawianym przypadku prostytutką, przykładną matką, zakonnicą, niezależną panią businesswoman. Każde zabójstwo drugiego człowieka to zbrodnia, która wymaga potępienia i surowej kary
Życie każdego człowieka jest wartością najwyższą, nie ważne kto kim jest, gdzie pracuje, czy jest tak jak w omawianym przypadku prostytutką, przykładną matką, zakonnicą, niezależną panią businesswoman. Każde zabójstwo drugiego człowieka to zbrodnia, która wymaga potępienia i surowej kary
Lisowa +485
Mirki po 2,5 roku pracy w januszeksie składam wypowiedzenie. Boje się zmian ale dostałam lepszą ofertę w dużej firmie. Chcą nawet poczekać na mnie ten miesiąc wypowiedzenia. (ʘ‿ʘ)
Dajcie parę plusów na odwagę (╥﹏╥)
#pracbaza #januszex #januszebiznesu
Dajcie parę plusów na odwagę (╥﹏╥)
#pracbaza #januszex #januszebiznesu
Ping Pong the Animation
Wpis 1A
Dlaczego się ekscytuję?
Masaaki Yuasa to mój ulubiony współczesny twórca anime. Jego styl jest bardzo rozpoznawalny, kreska i projekty często wydają się dość chaotyczne i niedbałe, ale stoi za tym głębszy zamysł. Dziwne kształty, nierówne linie i niestandardowe zabiegi animacyjne sprawiają, że ciężko traktować jego dzieła jako po prostu kolejne anime, zmuszają mózg widza do odbierania bodźców w nieco inny sposób. Yuasa dość mocno wiąże formę z treścią i stopień złożoności obrazu często odzwierciedla nasilenie przekazu emocjonalnego. Cenię go także za jego przywiązanie do surrealnej metaforyki i symboliki. Uwielbia opowiadać o ludzkich problemach w jak najdziwniejsze sposoby, a to dodatkowo pozwala nam spojrzeć na własne życie z innej perspektywy.
Tego wszystkiego spodziewam się po Ping Pongu, bo Yuasa mnie jeszcze nie zawiódł. Do tego to jego pierwsze anime związane ze sportem, więc tym bardziej jestem ciekaw jak wplótł w to motywy charakterystyczne dla swojej twórczości. Liczę też na dobrą animację, bo wiadomo, sportówka. Nie przepadam za tym gatunkiem, ale tutaj robię wyjątek.
Informacje o anime:
https://myanimelist.net/anime/22135/Ping_Pong_the_Animation
Gdzie obejrzę:
https://www.crunchyroll.com/ping-pong-the-animation
#precelsiejara #anime #nerwicowypamietnik
@mrocznyprecel: Tak bardzo to ( ͡° ͜ʖ ͡°) W nim pokładam swoją wiarę w współczesne anime