Wpis z mikrobloga

Ale sorry, jezeli miałbym wysłać obcokrajowca na 3 dni do Polski to wysłałbym go do Wawy, Krakowa lub Wrocławia.

@franek13: To ja proponuję zrobić jedno reprezentatywne miasto, a reszta do wora i wór do jeziora. Serio myślisz, że coś w tym smutnym kraju się zmieni jak promowane będą tylko 2-3 miasta? Poza tym zarówno Warszawa, Kraków jak i Wrocław mogły sobie zawalczyć o IEMa. Bo to przecież nie jest dobra
  • Odpowiedz
@AvantaR: nie no, nie chodzi o promocję stricte tylko o opinii obcokrajowców, którzy przyjeżdżają do jednego miasta na kilka dni. Cała Polska się rozwija i wszystkie miasta lecą do przodu. Po prostu trzeba przyznać, że przykładowy Amerykanin, który spędzi 3 dni w kato i wyleci będzie miał inne zdanie o Polsce niż Amerykanin spedzający 3 dni np we Wro czy Wwa :) Na takiej samej zasadzie jak odwiedzisz Prage i
  • Odpowiedz
@franek13: ale nie wiem czemu sugerujesz, że po wizycie w Katowicach będzie miał gorsze zdanie niż po wizycie we Wrocławiu. Wszystko na 3 dni pobytu tu jest. Nowoczesne centrum, świetne knajpy, ludzie wszędzie w lokalach mówią po angielsku, komunikacja w centrum znośna. Drogi na Śląsku akurat jedne z najlepszych w kraju jakby ktoś miał auto wypożyczyć. Poza tym większość ludzi i spędza 90% czasu na evencie.

Sam Spodek i MCK
  • Odpowiedz
@AvantaR: może Ostrawa to zły przykład, chociaż Praga jest po prostu piekna. Nie wyjedzie może ze złym zdaniem, ale jestem pewien, że z gorszym niż odwiedzając inne bardziej znane i ładniejsze miasto. No nie wiem przykład jak byłem w Stanach. NYC wgniata w fotel, a Boston jest po prostu ok. Gdybym był tylko w Bostonie to nie wyjechałbym pod wrażeniem. Tak samo jak odwiedzisz Manchester i Londyn i w sumie
  • Odpowiedz
@franek13: Ale Ty chyba wciąż nie rozumiesz, że ludzie tu przyjeżdżają na event na którym spędzają 90% czasu. Później ewentualnie do knajpy i nyny. To nie jest wycieczka – 5 best cities for tourists in Poland. Jeśli ktoś przyjeżdża zwiedzać i postawi mu się Wrocław/Kraków i Katowice obok siebie to oczywiście, że Wrocław i Kraków ma więcej do zaoferowania. Ale pod kątem takiej imprezy – powiem bez kozery, że Katowice
  • Odpowiedz
Ale Ty chyba wciąż nie rozumiesz, że ludzie tu przyjeżdżają na event na którym spędzają 90% czasu. Później ewentualnie do knajpy i nyny. To nie jest wycieczka – 5 best cities for tourists in Poland. Jeśli ktoś przyjeżdża zwiedzać i postawi mu się Wrocław/Kraków i Katowice obok siebie to oczywiście, że Wrocław i Kraków ma więcej do zaoferowania. Ale pod kątem takiej imprezy – powiem bez kozery, że Katowice będą lepsze. Niższe
  • Odpowiedz
Zauwazyłem tez że dużo żuli i patologii

@lastro: Niestety. Na przyszłość jakbyś był to polecam odwiedzić Nikiszowiec, Pszczynę, Gliwice, Zabrze (Kopalnia Guido), Tarnowskie Góry (z Kopalnią na liście UNESCO). Warto też wybrać się w ładną pogodę do Parku Śląskiego lub do Doliny 3 Stawów.

Dużo podróżuję, mogę powiedzieć, że to jedna z moich największych pasji i naprawdę uważam, że Górny Śląsk w okolicach GOPu jest bardzo niedoceniony. Tzn. w sumie
  • Odpowiedz