Wpis z mikrobloga

@RatKing: a niech wprowadza. Selekcja naturalna, która przesieje osłów #!$%@? się przed samochód albo w ogóle nie rozglądających się przed wejściem na pasy, się przyda
@laress: w sumie fajnie by to wyglądało, jakby te 30 osób na pasach zaczęło zbiorowo podnosić ręce xD no ale fakt, jak jesteś solo i specjalnie ktoś cię puszcza, to aż głupio nie zareagować jakoś. Muszę sobie wyrobić ten gest podziękowania, bo jeszcze mi to nie przychodzi naturalnie xd
@laress: pretensjonalnych spojrzeń nie stwierdziłem, ale z tym machaniem ręką/kiwnięciem głową czy jakąkolwiek oznaką wdzięczności to prawda. Ostatnio jak się w takiej sytuacji kobitka do mnie uśmiechnęła to mi styki przepaliło.
@laress @niebieskatrytytka Bardzo często dziękuję. To po prostu miły gest, nie patrzę na to z perspektywy prawa, bo w sumie to kierowca i tak zrobi co uważa, przepuści albo nie ¯_(ツ)_/¯. Więc jak to zrobi, to zaliczam to do miłych gestów i dziękuję.
Poza tym, podniesienie ręki czy skinienie głową to nie jest jakaś mega trudna i wymagająca czynność, więc, moim zdaniem, warto to zrobić, a nuż kierowcy zrobi się przyjemniej na
@ovskyy5: Ja #!$%@?. Przecież to nie chodzi o to, że nie wolno ci podziękować. Jak masz na to ochotę to to rób. To chodzi o zmianę #!$%@? mentalności polegającej na oczekiwaniu wdzięczności za rzeczy które powinny być oczywiste w normalnym społeczeństwie szanujących się ludzi. Nie ma nic złego w podziękowaniu. Ktoś podziękuje, a ktoś nie, ale z kolei komuś innemu przytrzyma drzwi nie oczekując sam w zamian dowodów wdzięczności.