Wpis z mikrobloga

Czemu ja tak rzadko jem tą makrelę jak tak bardzo ją lubię? ))¯_(ツ)_/¯

125g (~1szt, waga samego mięsa) wędzonej makreli
30g majonezu
3 jajka
2 łyżki posiekanego szczypiorku
Sól i pieprz

Jajka ugotować na twardo, makrelę obrać ze skóry i ości.
Dodać majonez, starte jajka lub same żółtka (jeśli chcecie pastą faszerować białka ( ͡º ͜ʖ͡º) ), w całości, szczypiorek i solidną ilość pieprzu. Wszystko wymieszać, ugniatając widelcem aż do osiągnięcia porządanej konsystencji (jeśli lubicie zupełnie gładką, można zblendować)

Makro: 725kcal 49B 58T 2W

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw

Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
c.....i - Czemu ja tak rzadko jem tą makrelę jak tak bardzo ją lubię? ))¯\(ツ)/¯

125g...

źródło: comment_z8f7BnheOQO74oGz0ufLZQug5YQFyggh.jpg

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

  • 3
@Rajtuz i to i to, robię jak używam większych ilości w krótkim czasie, awaryjnie mam kupiony. Robienie jest mega łatwe (słoik niewiele szerszy od blendera, szklanka oleju, 1 jajko, łyżeczka musztardy, łyżka soku z cytryny/octu, sol i pieprz - wkładasz blender, blendujesz kilka sekund przy dnie, jak zemulguje to powoli podnosisz. Kilka ruchów góra dół i gotowe :) najtrudniej znaleźć swoje proporcje przypraw
  • Odpowiedz