Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
#frontend #angular
Ngforem robie liste linkow i chcialbym miec osobno wartosc a osobno wyswietlac ja z jakims formatowaniem by po kliknieciu moc wziac sobie jakas wartość tzn miec xos takiego:
{{ value | uppercase }}
Po to aby ladnie sie wyswietlalo ale zebym odnosil sie do wartosci z tablicy ktora iteruje. Czy cos takiego jest dozwolone?
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Lessode: chodzi mi o to ze link nie ma atrybutu value, a ja po kliknieciu w niego nie chce brac jego tekstu ktory jest sformatowany a jego pierwotna wartość ktora bym przechowywal w jakims atrybucie
  • Odpowiedz
  • 0
@Lessode: wlasnie chcialnym moc przekazywać w clicku $event, ale wlasnie znalazlem ze sa niby te customowe pola data- tylko nie chce zeby mi sprawiały żadnych problemów
  • Odpowiedz
@daczka92: To przekaż go do clicka ze zmiennej, a zuppercase'uj CSSem lub ng filtrem. :)
Nadal możesz zresztą zbudować tablicę obiektów w komponencie, jeśli potrzebujesz coś bardziej skomplikowanego na tym tekście zrobić do wyświetlenia.
  • Odpowiedz
  • 0
@host25: zmienia bo renderuje tekst do duzych liter, potem po kliknieciu gdy zbiore $event to innertext takiego eventa to duze litery
  • Odpowiedz