Wpis z mikrobloga

@borsuczki_robio_sztuczki: jak chcesz z padem to konsola. Z prostego powodu: twój przeciwnicy również będą grać na padzie.
Jeśli podłączysz do PC pada, to twoi przeciwnicy i tak będą grać na myszce i klawiaturze. Mysz ma dużo większa precyzję niż pad i w fpsie po prostu nie masz szans z padem vs mysz :)
@juma777 no wiem, ja nie chcę grać padem na pc XD Dylemat jest Kanapa, ale na padzie vs Myszka, ale przy biurku.
Ps. Ludzie też grają myszką na konsolach, ale to już podchodzi pod cheatowanie.
@borsuczki_robio_sztuczki Na padzie da się grać tylko potrzeba sporo wprawy. Jeśli coś chodzi na konsoli w 30fps to celuje się tragicznie. W 60 FPS można powiedzmy osiągnąć poziom mocno średniego gracza pc. Grając na padzie w Battlefielda 4 na pc dla testu kręciłem k/d koło 1.5. chętnie pograłbym na myszcę ale szkoda mi teraz inwestować w pc kiedy mam konsole.
@FalafelNaWynos: @borsuczki_robio_sztuczki: Inaczej, owszem potrzeba trochę wprawy ale wszyscy zapominają, że na konsoli to grasz pad vs pad. Ludzie zawsze porównują myszki do pada a to w ogóle nie ma racji bytu żeby to porównywać bezpośrednio. Zapominają co to jest feeling całej postaci grając. Dla mnie osobiście po przegraniu ponad 600h+ w black ops 3 na PC i przegraniu 400h w black ops 3 na ps4 osobiście wolę grać na
@borsuczki_robio_sztuczki: stary, daj sobie spokoj z PC, serio. Ja kiedyś byłem zapalonym graczem na PC, ale w końcu miałem dość ustawiania, srania sie o fpsy itd. Kupiliśmy z różowym xboxa na raty za jakieś śmieszne pieniądze i śmiga aż miło (pad od xboxa one jest o wiele lepszy od tego na ps + kupiłem takie nakładki podwyższające specjalnie do fpsów), kwestia wprawy i pogrania trochę.

Ja po paru miesiącach nie zamieniłbym
@TrueGrey: oo widzę mamy tutaj prawdziwego pashe z virtusów któremu przyświeca legendarne światło pcmasterrace XD. Ja porównywałem staż w grze a mimo wszystko 400h+ to dużo i na pewno więcej niż przeciętny gracz na PC i tak moja gra na padzie w coda vs ich i kładłem ich bo zdecydowanie lepiej się gra w takie cody na padzie gdyż movement postaci jest całkowicie inny. Inna ciekawostka grając w cs:go na PC
@johnnyMetalowy: Dzięki za nietrafione insynuacje, mam kilka platform do grania i po prostu wiem jak się w co i na czym gra, i to musi być jakaś wyjątkowa sytuacja, gdzie typki z ~600+ godzin w grze FPS, grając na myszce i klawiaturze dostają baty od kogoś na padzie, przecież to nie jest normalne.
@TrueGrey: to nie są insynuacje po prostu odpowiedź jak to odebrałem. Kierując się własnym doświadczeniem w grach widzę, że na przestrzeni tych kilkunastu lat w fpsy wygodniej mimo wszystko gra się na padzie odczuwam, że współczesne duże fpsy są właśnie specjalnie tworzone pod pady a dopiero potem portowane na pc. I wiem, że mając odpowiedniego skilla i dobrego pada w rękach można położyć doświadczonych ludzi z myszką i klawiaturą. Nawet Jakub
@johnnyMetalowy:

to nie są insynuacje po prostu odpowiedź jak to odebrałem

To było stwierdzenie:

oo widzę mamy tutaj prawdziwego pashe z virtusów któremu przyświeca legendarne światło pcmasterrace XD

Nawet Jakub Górka nagrał o tym film.

Nie znam typa, bazuje na własnym doświadczeniu, tutaj masz również artykuł związany z tematem.

odczuwam, że współczesne duże fpsy są właśnie specjalnie tworzone pod pady a dopiero potem portowane na pc

To nic nie wnosi, bo
@TrueGrey: też nie twierdzę, że każdy gracz na padzie potrafi ograć, ogólnie jak ktoś ma skilla na padzie to potrafi położyć tych z klawiaturą.

nie wierzę w to, że da się nim ogrywać doświadczonych graczy, którzy grają klawiatura-mysz.

może po prostu nie spotkałes kogoś kto ma skilla na padzie ¯\_(ツ)_/¯