Aktywne Wpisy
wscieklizna_irl +106
Tyrande +9
Pytanko. Pracuje hybrydowo. Na służbowym laptopie mam maila że komputer potrzebuje manualnego restartu do aktualizacji i to parę godzin potrwa.
W mailu jest informacja, żeby najlepiej odpalić ręcznie aktualizację w nocy.
Czy firma może ode mnie wymagać włączania laptopa poza godzinami pracy?
#pracbaza #korpo #pytanie #praca
W mailu jest informacja, żeby najlepiej odpalić ręcznie aktualizację w nocy.
Czy firma może ode mnie wymagać włączania laptopa poza godzinami pracy?
#pracbaza #korpo #pytanie #praca
To się dzieje naprawdę?
Plułbym w mordy tym, którzy się godzą na pracę w hybrydzie, albo stacjonarnie, w IT
#homeoffice #praca #pracbaza #pracait #programowanie #programista15k #programista25k #zalesie #bekazpodludzi #januszex
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
To jest spora różnica. A jak jeszcze masz pracę na zasadzie wykonania pewnych etapów projektu, to jeszcze lepiej bo nie klepiesz równe 8h tylko tyle ile masz wykonać.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
- sra na swój czas wolny i chce go przeznaczać na stanie w korkach
- sra na swój samochód i jego eksploatację, za którą pracodawca mu nie zwróci
- chce marnować swoje nerwy i skupiać uwagę na relacjach międzyludzkich, intrygach, plotkach (tam gdzie ludzie w biurze, tam zawsze coś się dzieje, zawsze są aferki, zawsze kogoś nie lubisz)
- nie chce w czasie pracy robić miliona innych rzeczy, które może zrobić typu pranie, zmywarka, wyprowadzić psa, zakupy, drugi projekt, doszkalanie - milion innych spraw
- ogranicza się poprzez konieczność bycia w biurze i nie pojechania sobie np popracować w domku
@Kano7: dokładnie. A z IT najbardziej do biur ciągnął wszystkie stanowiska nietechniczne, które właściwie nic nie robią tylko dużo szumu wokół siebie, a pracując z domu namacalnie widać, że ich praca gówno wnosi, albo można spokojnie zredukować liczbę stanowisk.
Pracowałem kiedyś stacjonarnie i nie brakowało takich asów, szczególnie wśród
@420_3: ale czemu się na to godzisz ziomek? CZEMU?!
@sikalafou: W międzynarodowych zespołach gdzie swoich rodaków masz <10% ten problem w zasadzie nie występuje, w szczególności gdy nie ma kobiet (to tylko taka luźna uwaga)
juz pomijajac z mojej perspektywy czas, koszty dojazdy to
z perspektywy pracodawcy na zdalnych nie widzę problemu w otworzeniu laptopa po południu, w środku nocy (ale sumarycznie liczba godzin się zgadza - nie nadgodziny) albo
-bądź wykopkiem piwniczakiem
-udowadniaj wszystkim ze w piwnicy jest super
Tak było xd
A trolować to trzeba umieć chyba że się jest kompletnym ignorantem no to cóż.