Aktywne Wpisy

SK*****ny źle zakrecili olej, trzymałem na siedzeniu. Nie wiem teraz czy to odpiore. Przysięgam, że ich za to pozwe. Macie jakieś rady czym to odmyc z siedzenia? #volvo #mechanikasamochodowa #pomocy
pearl_jamik +55
Hej,
wpisujcie w tej nitce nabardziej ciekawe wg was i szalone paradoksy.
ja zaczynam:
1) parakos fermiego - sprzeczność między wysokim prawdopodobieństwem istnienia cywilizacji pozaziemskich i brakiem śladów ich istnienia
#paradoksy #matematyka #fizyka #psychologia #nauka #socjologia
wpisujcie w tej nitce nabardziej ciekawe wg was i szalone paradoksy.
ja zaczynam:
1) parakos fermiego - sprzeczność między wysokim prawdopodobieństwem istnienia cywilizacji pozaziemskich i brakiem śladów ich istnienia
#paradoksy #matematyka #fizyka #psychologia #nauka #socjologia

#angielski #angielskizwykopem #pytanie
Dobra informacja jest taka, że wraz ze zwiększeniem częstotliwości rozmów, gdzie musisz być stroną czynną, zwiększa się także płynność w mowie (po 4 miesiącach zobaczysz znacząca różnice).
Zła jest taka, że w zależności od tego, po co Ci ten angielski dokładnie (jedno
Później będzie już tylko lepiej.
W każdym razie nie rezygnuj. Będziesz musiał przejść jakąś rozmowę kwalifikacyjną i zarówno ty jak i pracodawca zweryfikuje twój angielski.
@Samcro yup, jest tak jak mówisz. mówienie jest też stresujące (na pewno dla mnie, nie wiem jak dla innych). Chodzi o kilka godzin dziennie w multi-kulti zespole, niekoniecznie z native speakerami angielskimi (czy to plus? chyba tak). Dodatkowo będzie też na pewno kilku innych Polaków. Pisemnie jestem w stanie płynnie przekazywać to co chcę powiedzieć i rozmówcy raczej nie muszą domyślać się godzinami o co mi chodzi.