Aktywne Wpisy
wysokiewiczplum +26
Co mają w głowie faceci około 173 wzrostu robiący dzieci ze swoimi kobietami o wzroście 154?
Fajnie, że wam jeszcze udało się znaleźć te drugą połówkę, całkowicie szczerze życzę wam powodzenia.
Ale nie macie gdzieś z tyłu głowy "prawdopodobnie zsyłam na świat osobę, która będzie miała gigantyczne problemy w życiu"
Staram się być delikatny, ale przecież to jak zapewnienie dalszego dopływu użytkowników świętego tagu.
Jak przy aktualnej wiedzy i obserwacji świata można kompletnie bezrefleksyjnie robić coś
Fajnie, że wam jeszcze udało się znaleźć te drugą połówkę, całkowicie szczerze życzę wam powodzenia.
Ale nie macie gdzieś z tyłu głowy "prawdopodobnie zsyłam na świat osobę, która będzie miała gigantyczne problemy w życiu"
Staram się być delikatny, ale przecież to jak zapewnienie dalszego dopływu użytkowników świętego tagu.
Jak przy aktualnej wiedzy i obserwacji świata można kompletnie bezrefleksyjnie robić coś

Skallagrimsson +330
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

![Jak usprawniam i optymalizuję Linuxa? [Linux Mint 22.2]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/b5d6c7d19d25a36ca5aee165c3a0d41bd0a2157e138c7cf501356ebdf6b44eb6,q80.jpg)

Mireczki, ostatnio złożyłem nowego kompa. W złożeniu PC pomagał mi @ptasiek2. Ogólnie to wszystko chodzi jak torpeda, jestem bardzo zadowolony.
Jest tylko jedno małe "ale". Czasami. Bardzo rzadko. Kilka razy zdarzył mi się już całkowita zwiecha systemu. Nic nie reagowało. W sensie sam system, bo komp kręcił się normalnie. Problemem raczej nie są temperatury bo te zawsze są bardzo przyzwoite. Czasami też podczas grania zdarza się nagły DRAMATYCZNY spadek klatek do 1fps ale to maksymalnie raz dziennie i trwa to max 5 sekund, potem wraca do normy. Zastanawiam się z czego to wynika. Czy procek/grafa wykonuje wtedy coś tak pochłaniającego? Ogólnie to pytam o jakieś sugestie, bo nawet nie wiem od czego zacząć diagnostykę.
Podaję też podzespoły.
Ryzen 5 2600
ASRock X370 PRO4
2x8gb RAM G.Skill 3200mhz cl 15
zasilacz Silentium 550W Supremo M2 Gold
Dysk SSD Crucial 500GB sata mx500
chłodzenie fera 3
grrafa gigabyte gtx 1070ti
coś, ktoś?
@Asymilat: sprawdz czy opcjach zasilania masz ryzen power plan wybrany.
I podtrzymuje. Zacząłbym właśnie tak jak wspomniałeś od sterowników i ustawień ale samych przyczyn może być milion