Wpis z mikrobloga

Tak sobie myślę, skoro Owsiak już musiał ogłosić swoją rezygancję.
Skoro podczas tegorocznego finału WOŚP ponoć przekroczono 1 mld PLN
a odejście Jurka kończy jakąś tam epokę tej szlachetnej akcji. To może
Jurek pokusiłby się o jakieś rzetelne podsumowanie.

– zebraliśmy ponad 1 mld PLN
– koszt tych wszystkich dziesiątek tysięcy imprez w całej Polsce (i na święcie), na których
zbierano datki i przekazywano WOŚP przez 27 lat: wynajem stadionów, sal imprezowych,
zespołów, ochrony, transportu, kateringu, media, reklamy, super finały w telewizjach, inne
koszty zbiórek. Innym słowem wszystko razem do kupy.

Ciekawe czy wielki bohater narodowy Jurek Owsiak jest na tyle odważny aby stanąć
w prawdzie i te dane podsumować…

#wosp #owsiak #ekonomia #koszty #charytatywnosc #imprezy #podsumowanie
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dlycs: miej troche rigczu i przynajmniej rozeznaj się w temacie, który poruszasz, co? Każdy chce polemizowac, ale mało kto ma choćby cień pojęcia o organizacji i zarządzaniu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No ale jak Stoch skacze, to też wiesz lepiej jak wyjść z progu a jak Lewy strzela, to też wiesz lepiej jak piłkę kopnąć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@sebawo: ale skoro WOŚP robi 27 letnie podsumowanie, to niech to zrobią rzetelnie – tyle zebraliśmy i tyle to kosztowało – ale nie WOŚP, tylko naprawdę wszystkich – rzetelnie. Ja jako osoba prywatne nie mam na to żadnych, nawet najmniejszych szans.
  • Odpowiedz
Pytanie czy koszty miasta nalezy wliczac jest bardziej filozoficzne.

@LowcaG:

Jeżeli biorą udział w zbiórce dla WOŚP, wyraźnie urządzają imprezę o tym celu, w tym samym czasie i pod szyldem, a WOŚP potem odbiera od nich zebrane środki to ja myślę, że jak najbardziej należy
  • Odpowiedz