Wpis z mikrobloga

Cała Polska solidarna z dzikami!
Dziś #katowice i #wroclaw, jutro #krakow, #szczecin, #bydgoszcz, #gdansk i #lublin a w weekend #torun i #poznan. #lodz w poniedziałek.
Koniecznie dołączcie do akcji! Chromy co nasze! Pokażmy Mireczki jaką mamy moc!

PS: Wciąż wysyłamy listy do premiera, są nas już 124 tysiące
Petycja do premiera

#dziki #asf #ekologia #las #przyroda
Pobierz Bezsprzecznie - Cała Polska solidarna z dzikami! 
Dziś #Katowice i #Wrocław, jutro #...
źródło: comment_2cPnLMqnxtHihcRFLZKJWpIApbniPon8.jpg
  • 117
@kicipuci: Ale po co ty się produkujesz jak ja mówię że jest naprawdę dużo więcej poważnych problemów niż jakieś dziki XD Ale w Polsce zawsze króluje ten kompleks Bambiego i ludziom bardziej zależy na piesku czy śwince niż na ich własnym kraju xd
@Asterling: no wlasnie moze sie okazac, ze to bardzo powazny problem. wplyw na przemysl miesny to jedno, ale wybicie organizmu, ktorego glowna rola jest sprzatanie wszelkich „odpadow” w srodowisku, nagle moze sie okazac, ze lasy umieraja zezarte przez szkodniki.
@Asterling: poza tym, jakos nie widze zorganizowanych akcji na temat tych innych problemow. spoleczenstwo jak sie nie zorganizuje, to beda nad dalej bic po lbach nowymi podatkami na poczet #!$%@? koryta na glupoty. tutaj sie chociaz garstka skrzyknela, wiec bardzo dobrze ze COKOLWIEK sie robi.
@Asterling: No wlasnie jest powod do protestu. Nie chodzi nawet o "placz nad losem bjednych dziczkuw" tylko o to, ze masowy odstrzal nie zatrzyma wirusa a wrecz pozwoli mu sie latwiej rozprzestrzenic. Taki janusz ze strzelba bedzie przenosil wirusa na inne tereny chocby na butach czy wasie, wiecej martwych dzikow to wieksze skupisko wirusa, strzelanie to huk, ktory ploszy zdrowe i chore zwierzeta, pozwalajac im na wiekszy kontakt. Nie chodzi o
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@kicipuci: Mój sasiad jest myśliwym, aż sie z nim wybiore na polowanie, ostatnio przyniósł nam kiełbasy z dzika, własnej roboty. Była bardzo dobra, nie mogę sie doczekać na więcej. Nie wołaj mnie do swoich wysrywów bo polecisz na czarnolisto a nie siedzą tam nawet najwięksi zbrodniarze z głównej.
@Gizbert: nie. przez was to asf sie roznosi (w waszych wlasnych chlewniach - za strary ktorym sami jestescie winni, sami sobie powinniscie placic) i jestescie banda rzadnych krwi idiotow, ktorzy mysla ze jak umieja swini pasze do koryta wsypac, to sie juz znaja na epidemiologii i weterynarii. a rzad, jako ze wybory blisko i wiekszosc elektoratu pisu to wiesniaki, daje wam ofiare ktorej rzadacie: dziki. a nie widzicie, ze to wasza
@kicipuci: ale ja się nie #!$%@? o dziki tylko o to ze w glupiej sprawie protesty a jak niszcza polsle to jest ok ale jak nie umiez, czytac ze zrozumieniem to idz sie odstrzrl razem z dzikami bo pozytek z ciebie zaden. Won na czarno tepaku