Wpis z mikrobloga

#programowanie #javascript #angular
Koledzy pomóżcie, zrobiłem angularowy komponent z libki JSowej - ogólnie jest do daterangepicker. Chcę go używać w innych komponentach, w innym komponencie mam pola startDate i endDate i chciałbym pobrać wartości z inputów, które są w templejcie pickera. W komponencie daterangepickera dodałem fukncję która te daty pobiera ale jak je przekazać do docelowego komponentu? Na stackoverflow dostałem dwie propozycje ale ta z localstorage nie wydaje prawidłowym rozwiązaniem, a druga wydaje się nieco skomplikowana dla takiej pierdoły. Tutaj bardziej szczegółowe zapytanie wraz z kodem: https://stackoverflow.com/questions/54064476/angular-how-to-assigne-value-to-variable-in-specific-component-from-input-of-di
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dominias: możesz wykorzystać LocalStorage albo tworzyć klase gdzie będziesz trzymał zmienne
podpinasz ją do apki i z każdego miejsca z aplikacji będziesz się mógł do zmiennej odwołać
  • Odpowiedz
@Djaangoo: no ok zrobiłem sobie klasę DateRange z dwoma polami startDate i endDate, w klasie komponentu datepickera dodalem pole typu DateRange ale teraz jak do tego range przypisać daty z inputów? Bo niby w tej mojej funkcji w AfterViewInit mam dwa pola startDate i endDate ale nie moge ich wykorzystac poza tą funkcją..
  • Odpowiedz
Tak jak normalne zmienne
musisz mieć event który wywoła coś w tym stylu

startDate(event) {
this.DateRange.startDate = event.target.value;

}
  • Odpowiedz