Aktywne Wpisy
moll +167
Takiego rzułtego sobie na urodziny zrobiłam :)
uprzedzając pytania - dobry, taki nie za słodki. Gorzka czekolada, krem cytrynowy, dżem malinowy. Biszkopt i krem barwione dla ładniejszego efektu
#gotujzwykopem #bojowkapiekarska #tort #jedzenie
uprzedzając pytania - dobry, taki nie za słodki. Gorzka czekolada, krem cytrynowy, dżem malinowy. Biszkopt i krem barwione dla ładniejszego efektu
#gotujzwykopem #bojowkapiekarska #tort #jedzenie
KosmicznyPaczek +69
Uważajcie teraz. Znajoma pracuje w Dino. Nie może sobie jechać do pracy samochodem bo klient nie będzie miał gdzie zaparkować xD Oczywiście wiocha zabita dechami i musiałaby zapieprzac na pieszo 10km. Historii z tego kołchozu mam po kokardę, ale to już w ogóle cringe.
#pracbaza #januszebiznesu #januszex #praca #ciekawostki #dino
#pracbaza #januszebiznesu #januszex #praca #ciekawostki #dino
#medycyna #zdrowie #psychologia #depresja #nerwica #nerwicalekowa #nerwicasercowa
Czy miałem mini zawał serca?Albo nawet kilka?Co to jest?
W nocy z czwartku na piątek nie spałem ani sekundy, w piątek przez cały dzień wypiłem sporo kaw, a wieczorem poszedłem do klubu i piłem dużo alkoholu i dużo fajek.
Ogólnie zasnąłem około 8-9 rano w sobotę, wstałem o 14 i czułem się w miarę dobrze.
Myślałem, że po tamtej nieprzespanej nocy to pośpię do 20.
No i około 20 postanowiłem się położyć na łóżku i jak już zaczęło się robić przyjemnie...nagle BUH, poczułem takie ukłucie w sercu, parzenie, wstałem w z łóżka jak #!$%@?, nie wiedziałem co się dzieje, miałem poty, ręce mi drżały, ciśnienie 155, tętno 100 i najgorsze, taki lęk, strach i byłem w panice.Nie mogłem leżeć, stać, ani siedzieć, chodziłem jak #!$%@? z kąta na kąt.
Byłem u lekarza, dał mi tabletki na spadek ciśnienia i na uspokojenie, wróciłem i było lepiej z każdą minutą.
Położyłem się i zaraz miałem to samo...5 minut potem jak siedziałem na krześle znowu, ale mniejsze.
I to było tak że miałem dobre ciśnienie i nagle znowu wysokie #!$%@?ło, potem niskie i znowu... w przeciągu 5 minut.
Znowu do lekarza, na izbę przyjęć tym razem, lekarz powiedział, że nie ma się co przejmować, że to raczej na tle nerwicowym i to chyba prawda, bo cały czas chodzę #!$%@? na każdego, szczególnie wczoraj.
Co to mogło być mirki?Chodzi mi o ten atak, to wyglądało jak zawał serca?Przypomnę że te ataki zdarzały się wtedy gdy przysypiałem, dlatego miałem duży problem wczoraj zasnąć, dostałem chyba 35 mg hydroksyzyny i nie pomogło, najgorszy był ten strach, bo bałem się poważnie że nie obudzę się dzisiaj, dostanę wylewu jakiegoś.
Badanie krwi wyszło OK.Nie dowiedziałem się od lekarzy co to było, tylko że na tle nerwicowym i podwyższone ciśnienie na moment tylko.
Ogólnie to przyjmuję magnez, zincas forte, różaniec górski, omega 3, wit. D + K3.
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie - bogata oferta przez cały rok
Tak jak widzisz, nic się nie dowiedziałem, a po drugie mam jutro mam iść po jakiś pas do mierzenia ciśnienia 24h na dobre.
Co to za odpowiedź jeden raz takiego skoku nic nie zmienia i na tle nerwicowym?
Nigdy coś takiego mi się nie przytrafiło, raz parę lat temu tak miałem podobnie jak spałem, ale tylko kołatało mi serce.
A tym razem naprawdę bałem się o życie :(
Tak jak widzisz, nic się nie dowiedziałem, a po drugie mam jutro mam iść po jakiś pas do mierzenia ciśnienia 24h na dobre.
Co to za odpowiedź jeden raz takiego skoku nic nie zmienia i na tle nerwicowym?
Nigdy coś takiego mi się nie przytrafiło, raz parę lat temu tak miałem podobnie jak spałem, ale tylko kołatało mi serce.
A tym razem naprawdę bałem się o życie :(
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua}
No i takim atakom zazwyczaj towarzyszy nieuzasadniony strach.
@AnonimoweMirkoWyznania: arytmia, bierz magnez lek i po problemie
gdyby nie ciśnienie i tętno, co zawsze miałem niskie(tętno często poniżej 50) to ok.
Nigdy nie miałem problemów z ciśnieniem, a wczoraj jakoś nie byłem aż nad to poddenerwowany.
Dwa dni temu miałem w sumie takie dwa skrajne przypadki, i czułem się poddenerwowany trochę ponad normę, myślisz że to może być wina też tego braku sni, alko, kaw, fajek?
Ten komentarz został
Komentarz usunięty przez autora
Gdyby Ci
@AnonimoweMirkoWyznania:
@sylwke3100:
Ale dlaczego akurat od 2 dni nie mogę zasnąć, nigdy tak nie miałem, ogólnie zawsze miałem problemy ze snem, ale takie coś to nigdy..
Wczoraj udało mi się jakimś cudem zasnąć, bo jak
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua}
Kurde parę dni minęło, myślałem że to już za mną, a jednak :/
Dziś jakoś krótko spałem, wypiłem 2 kawy, jedną tak przed 17 dziś i poszedłem się zdrzemnąć i znowu to dziwne uczucie, jakby znowu przyjemnie się robi, takie łaskotanie piórkiem serca i czuje jakbym dłużej tak leżał znowu przeżył bym to :/
wstałem i też czuje się dziwnie,
@AnonimoweMirkoWyznania: no już mówiłem, Magnez, ale lek nie suplement