Wpis z mikrobloga

@Wariat_Z_Mokra_Glowa: To nie jest tak. Pierwsze trzy lata wszystko jest ok, potem w chińczyku plastiki wypaczają się, miedziane kable w instalacji utleniają się, w różnych zakamarkach zbiera się woda i instalacja koroduje, w przełącznikach zbiera się woda, starter się zacina, nagle się zaciera pompa oleju w 2T, jak nie sprawdzasz oleju w 4T to nagle się kończy i zacierają się tłoki w cylindrze...
To tak z grubsza.
  • Odpowiedz
  • 0
@aarahon po 2 latach (dopóki jest gwarancja) jeździsz, potem sprzedajesz komuś kogo nie stać na nowy ))¯_(ツ)_/¯

Tak jak Niemcy robią że swoimi autami, a po gwarancji sprzedają biedniejszym, czyli nam
  • Odpowiedz
miedziane kable w instalacji utleniają się

@aarahon: Jakie? :D w tych przewodach miedź występuje chyba tylko w teorii bo lutować tego gówna nie życzę największemu wrogowi ;)

Wole kupić chiński na gwarancji, niż japoński używany, gdzi może mi się trafić "stan igła"

@Wariat_Z_Mokra_Glowa: Chyba wolę 10 letnią Japońską konstrukcję, niż chińską nówkę na "gwarancji", która nie rzadko jest tańsza, niż ta 10 letnia Japonka :D, z "Chinoli" na
  • Odpowiedz
@Glenroy: junak ma silniki włoskiej firmy, co "inspirowała" się silnikiem hondy, mam i nie narzekam. A jak skończy się gwarancja to sprzedam i niech kto inny się martwi, ja w tym czasie kupie kolejny nowy
Polecam ten stan, jak masz na to pieniądze, a szkoda ci bulić na japońca (co prawda dobrego) ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
junak ma silniki włoskiej firmy, co "inspirowała" się silnikiem hondy

@Wariat_Z_Mokra_Glowa: Ta, Kymco też "inspiruje" się silnikami Hondy...od kiedy w 1993 roku przestali współpracować :D
Ja nie mówię, że to jest zły pomysł, zależy jak kto do tego podchodzi, Ty lubisz wywalać kasę co dwa lata, ja lubię wydać trochę więcej raz, ale kupić coś na 6 lat ;)
  • Odpowiedz
@aarahon: Potwierdzam, "nowy" chiński skuterek sprzedałem rodzinie po 3 lub 4 latach. Na dzień dobry po sprzedaży pompka oleju, później okazało się że zbiornik rdzewieje od środka (rdza poleciała dalej w układ), stacyjka przestała łączyć (tyle wiem, więcej nie mówili ( ͡° ͜ʖ ͡°) )
  • Odpowiedz
  • 1
z "Chinoli" na co mógł bym się skusić, to chyba tylko Hyosung, który jest produkowany na licencji Suzuki

Hyosung jest koreański :D @Glenroy
  • Odpowiedz