Aktywne Wpisy

TavarishPiesov +126
Widziałem pod oknami jak śmieciarka podjechała, to uciekłem. Ja znam techniki survivalu, dziadek był partyzantem. Mogę tak miesiącami. Mam to we krwi. Zaraz napalę ognisko. Dzisiaj brat mi złożył życzenia, jeszcze wczoraj mama, bo akurat u niej byłem. No i tyle, chłop posiedzi nad rzeką w błogiej ciszy, posłucha strzelających polan w ogniu, potem do śpiwora, rano pks. A za rok wiek Jezusowy. Braterskie pozdrowienia ślę całemu tagowi. Jakby kto chciał postawić
źródło: temp_file8144308144007045958
Pobierz
cma_w_czapce +253

Czy istnieje możliwość skonfigurowania dockera w taki sposób żeby odpalał spring-bootową aplikację + bazę mysql - ale czerpał zmiany z mojego projektu na Windowsie? Tak żeby przy każdej zmianie nie trzeba było tworzyć nowego obrazu, a przebudowac projekt.
Ale kompletnie nie widzę sensu i nie widziałem takiego zastosowania. Dlaczego chcesz tak zrobić?
@asdasdce2w: @Godziu73: @Koryntiusz: Dzięki! Tak się tylko zastanawiałem nad sposobem tworzenia projektu :) Wtedy współtwórcy nie musieliby instalować mysqla + innych potrzebnych zależności. Ściągaliby sobie projekcik, budowali obraz dockerowy i działali na swoim kodzie testując go sobie w kontenerze lokalnie
To zawsze była odpowiedzialność dewelopera, pobrać kod, ściągnąć zależności, zbudować (do dwóch ostatnich zadań masz mavena albo gradle) i testować. Wrzucanie zależności do dockera to słaby pomysł, obraz będzie ważył tonę ;) I będzie problem z nowymi wersjami takiego obrazu.
Dockera raczej używa się do rozpowszechniania konkretnych wersji oprogramowania.
Możesz przygotować docker compose