Aktywne Wpisy

czy ja komentuję na złym tagu czy każdy ma w p*ździe hokej i praktycznie występ drużyny gwiazd na olimpiadzie XDD
#mediolan2026 #hokej #mecz #pytaniedoeksperta
#mediolan2026 #hokej #mecz #pytaniedoeksperta

mmm_MMM +98
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Czy istnieje możliwość skonfigurowania dockera w taki sposób żeby odpalał spring-bootową aplikację + bazę mysql - ale czerpał zmiany z mojego projektu na Windowsie? Tak żeby przy każdej zmianie nie trzeba było tworzyć nowego obrazu, a przebudowac projekt.
Ale kompletnie nie widzę sensu i nie widziałem takiego zastosowania. Dlaczego chcesz tak zrobić?
@asdasdce2w: @Godziu73: @Koryntiusz: Dzięki! Tak się tylko zastanawiałem nad sposobem tworzenia projektu :) Wtedy współtwórcy nie musieliby instalować mysqla + innych potrzebnych zależności. Ściągaliby sobie projekcik, budowali obraz dockerowy i działali na swoim kodzie testując go sobie w kontenerze lokalnie
To zawsze była odpowiedzialność dewelopera, pobrać kod, ściągnąć zależności, zbudować (do dwóch ostatnich zadań masz mavena albo gradle) i testować. Wrzucanie zależności do dockera to słaby pomysł, obraz będzie ważył tonę ;) I będzie problem z nowymi wersjami takiego obrazu.
Dockera raczej używa się do rozpowszechniania konkretnych wersji oprogramowania.
Możesz przygotować docker compose