Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ChestNoot:

projektować i tworzyć aplikacje z wykorzystaniem WinForms, WPF, WCF, Entity Framework, .Net 4.5

Taka treść w ogłoszeniu o pracę + zapisy o aplikacjach wielowątkowych będzie się wiazało z utrzymywaniem jakichś starych systemów? Osoba obracająca sie w asp.net core moze mieć ciężko?
  • Odpowiedz
  • 0
@ChestNoot: tylko czy ASP.NET + Angular nie jest razem "w pakiecie" powiązany ze znajomością CSS i HTML, przydałoby się też mieć podstawy z JS - to trochę dużo jak na start
  • Odpowiedz
@hiperchimera: koledzy wyżej mają rację
aktualne trendy to stosowanie technologii JS jako frontu webowego
i ewentualnie innych technologii jako backendu, API, webservice - czegoś co dostarcza dane
nawet MS zaleca stosowanie takiego Reacta jako frontu do dostarczania rozwiązań do Sharepointa :)
  • Odpowiedz
@hiperchimera: nie, jesli w zespole jest frontendowiec, a najczesciej jest to wystarczy ze bedziesz robil 'good enough' UI, nie ma sie co blokowac z powodu braku znajomosci CSS i HTML, ja tez mam 2 lewe ręce do frontendu a jakos pracuje w takich projektach
  • Odpowiedz
  • 1
@TwojStaryToKorniszon: @ChestNoot: mam wrażenie że z programowaniem jest jak z nauką gry na gitarze, na początku jest dramat, potem jak uda się nie poddać coraz lepiej, ale nie znaczy że łatwiej :-)

dopiero co człowiek rozkminia podstawy C# a tu już włazi bez zaproszenia XML i Web
  • Odpowiedz
@hiperchimera: Tylko I wyłącznie WPF. Winfomrs jest przestarzały, nie rozwijany, ma problem z nowymi systemami i monitorami. WPFa jeszcze coś tam rozwijają, jest akcelerowany sprzętowo, daje większą swobodę dla programisty, można rozdzielić pracę UI i resztę. Mam styczności z tymi technologiami od 4 lat, stary projekt jest w Winfomrs, nowy piszemy WPF MVVM. Z chęcią odpowiem na pytania :)
  • Odpowiedz
  • 0
@ChestNoot xD chyba tylko w malych projektach . Nie spotkalem sie.jeszcze z decyzja kiedy duzy system bedzie pisany w core. WPF nadal ma sie dobrze i raczej nie predko wygasnie .
  • Odpowiedz
  • 0
@Kolorowezworki: jakie są wymagania, żeby się wkręcić do developerki WPF/WinForms - w sensie ile trzeba wiedzieć żeby nie pójść na kwalifikacyjną dla samego pojęcia i uściśnięcia dłoni rekrutera? no i czy warto jakąś literaturę nabyć czy raczej net + pisać/analizować/kombinować w VS i tak się uczyć
  • Odpowiedz