Wpis z mikrobloga

Miałem za zadanie zrobić layout do faktur wg wzoru ze zdjęcia - proste, ale czasochłonne zadanie Wygląda spoko, miałem podpiąć do toola co faktury będzie generować (html -> pdf)... Z tym że tool nie czyta Grida i Flexa, na którym oparłem 100% layoutu.

Mam 3 opcje:
- Magicznie zrobić, żeby tool oparty prawdopodobnie na IE9 czytał mi flexy i gridy.
- Przepisać wszystko na floaty (na co raczej nie ma czasu, a na pewno ja nie mam siły i ochoty).
- Znaleźć inny konwerter do PHP lub Linux html->pdf, który będzie obsługiwał te technologie.

Olewało się naukę IE9 to teraz się to mści xD

#webdev #frontend #css ale też trochę #php
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@paramyksowiroza: Łącznie mam 6 sekcji w tym typu produkty, które potem będą oparte na jakiś pętlach na back-endzie. Na całość zeszło mi 2h. Zaznaczam, że nie miałem z tym żadnych problemów, samo pisanie kodu tyle zajęło i wątpię że ktoś bardziej doświadczony zrobiłby to szybciej... No chyba że by sprawdził wcześniej czy może użyć flexa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Jurix: jakich narzędzi używasz? z pół roku temu robiłem generowanie html (bootstrap4) do pdf i bez problemu wszystko się dobrze generowało, tylko musiałbym odkopać w jakim to projekcie robiłem i czego używałem.
  • Odpowiedz