Aktywne Wpisy

arturo1983 +5
Siema. Przychodze do Was z pytaniem. Od 1,5 roku mieszkam na Filipinach i z moja dziewczyną zakładamy mały biznes polegający na handlu bambusem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Szukamy nazwy pod którą zarejestrujemy punkt sprzedaży, może macie jakieś pomysły ( ͡° ͜ʖ ͡°) nazwa musi być po angielsku. Na razie wymyśliłem "Bamboo Bambus" ale nie wiem czy to dobra nazwa hahaha. Jeżeli wykorzystam nazwę to

WolvvloW +269
źródło: temp_file747721092188981607
Pobierz

I teraz testowałem na wszystkie sposoby, ale wydaje mi się że gniazdo RJ45 w salonie nie ma połączenia z żadnym gniazdem/kablem w skrzynce tele. Używałem testera do kabli ethernet, a także podłączając ruter do gniazda w salonie i komputer do różnych gniazd w skrzynce. Myślicie że instalacja jest jakoś uszkodzona czy to działa jakoś inaczej niż ja kombinuję? Na zdjęciu skrzynka i widoczne w niej dwa gniazda RJ45 i jeden wystający kabel nie wiadomo skąd.
źródło: comment_8nlH0ujkjAxqnmooW1J2VQbOSxbghm4l.jpg
PobierzBTW gniazdo bez PE w nowej instalacji, toż to kryminał.
@wypokowy_expert: @chilon: @adii_22: Heh, faktycznie kabel nie podłączony, zostałem ostro strollowany ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dzięki za wyjaśnienie!
@wypokowy_expert: Faktycznie, nie zwróciłem uwagi. Na szczęście to jedyne takie gniazdko w domu, może też przyoszczędzili jak na podłączeniu kabla
@PeaK: Wg najnowszych przepisów to obowiązek deva żeby wszystkie 3 doprowadzić do każdego mieszkania.