Wpis z mikrobloga

Wczorajszy #wypadek na s7 w #krakow

Kierowca BMW w--------ł się na moście Wyszyńskiego w tył zwyżki, która montowała iluminacje. Zgon w szpitalu, niedługo po wypadku. Jak widać na nagraniu, zarejestrowanym niedługo przed zdarzeniem, to oślepiające słońce było powodem, przez który kierowca nie dostrzegł przeszkody (inb4: że prędkość).

Nagranie: https://youtu.be/8JMZEqW4goQ?t=25 (od 25 sekundy)
Turbator - Wczorajszy #wypadek na s7 w #krakow

Kierowca BMW w--------ł się na mośc...

źródło: comment_QjXmDirqf2iJJGUE6yGu2YvWsQrdarr4.jpg

Pobierz
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Agemaker: masz racje ale nawet jakby tam stał tabun dziwek, w ubraniach w kolorze asfaltu-zdazylbys wyhamować. Dzień, słońce, wszystko ok. Na pewno dowodem nie jest nagranie z jakiejś kamerki w cenie paczki fajek która przez słońce wszystko przepala. Gość na pewno w tym momencie nie patrzył na drogie plus pewnie z---------l. Ale debil op woli napisać ze słońce w zmowie z robotnikami zabiło kierowcę.
  • Odpowiedz
@skorpion666 powiem Ci tak, przy wielu wypadkach byłem i czasami nie trzeba wiele żeby doszło do wypadku, w jednym momencie mógł nie widzieć przez słońce, w drugim rzucić okiem na GPS, popatrzeć w lusterko, przestawić radio, cokolwiek. Przy prędkości 120km/h pokonujesz drogę tak szybko, że zanim się zorientował mógł skasować pierwsze pachołki, zaczął manewr hamowania ale ile wytracisz w ciągu hamowania na 50 metrach ze 120 km/h? Bo tam wcale dużo
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
Edit: stoi wcześniej auto z sygnałem świetlnym wiec oznaczenie jest.

@skorpion666: XD no zajebiste oznaczenie, idąc twoim tokiem rozumowania to trójkąt ostrzegawczy na ekspresowce można postawić na dachu zepsutego samochodu, wtedy też oznaczenie jest ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@bolec_po_boku bujda i p---------e, urban story jak stąd do Ameryki, już to widzę, gość z--------a 100km/h i na sekundę przed uderzeniem stwierdza "o hui, może sobie obniżę fotel" oczywiście udaje mu sie to zrobić w ciągu tej sekundy xD Przecież to na chlopski rozum widać, że to bujda. Przed wypadkiem wlaczaja się wszystkie instynkty i odruchowo człowiek stara się uniknąć zderzenia a nie myśli o tym żeby fotel opuszczać xD
  • Odpowiedz
@sosn: troche mnie to r---------a, że ludzie tu uważają, że było to odpowiednio zabezpieczone. Postawienie auta za świecącym znakiem 20m od przeszkody to jest c--j, a nie zabezpieczenie. Mam nadzieję, że wyciągną odpowiedzialność, bo ktoś mocno s--------ł sprawę.
  • Odpowiedz
@h4d94f038 @kapuczina_corki_somsiada Zabezpieczenie miejsca prac na drogach w Polsce to porażka!! Chyba nigdzie w Europie nie podchodzi się do tematu tak bezmyślnie jak u nas. Jezdziliscie kiedyś po Niemczech? Francji? Tam już kilometry wcześniej są ostrzeżenia, słupki, tablice alfanumeruczne, wyłączone pasy, trzebaby być upośledzonym by w coś takiego wjechać. W Polsce? Prace na drodze za zakrętem - j---ć oznakowanie, zaraz skończymy.
  • Odpowiedz
@skorpion666 myślę, że dlatego, że jadąc dłużej niż do sklepu, szczególnie drogą ekspresowa/autostrada, niemożliwe jest być bez przerwy skupionym
Czasem trzeba chociażby podnieść dupę z fotela żeby zmienić pozycję na chwilę, możliwe jest że zrobił właśnie coś takiego
Oznaczenie tego, że coś stoi na drodze jest w tym wypadku śmieszne, a że facet akurat w tym momencie byl rozproszony, to już zwyczajnie potworny pech
Można być świetnym kierowcą, i raz akurat
  • Odpowiedz
to oślepiające słońce było powodem,

@Turbator: to ciekawe, że spokojnie jadący nagrywający uniknął wypadku, a BMW które "nie z----------o", w tej samej sytuacji wbija się aż po tylną kanapę ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Agemaker: czlowieku, ale na drodze takiej jak ta, zamyka się pas a pacholki zaczynają się przynajmniej pół kilometra wcześniej! to co widać na zdjęciach w cywilizowanych krajach jest nie do pomyślenia ( _) przecież to jest droga z dozwolonymi prędkościami zbliżonymi do autostradowych. to śmiertelne zagrożenie dla kierowców jak i samych robotników-debili. kryminał za coś takiego. jeszcze wewnętrzny pas (°°
  • Odpowiedz
  • 2
@DeXteR25 ja kiedys prawie tak rozjechalem drogowca. 2km przed robotami w srodku nocy bylo ostrzezenie "prace drogowe" i znak zwezenia prawego pasa. nic wiecej. No i widze z daleka zolty kogut pojazdu do malowania pasow na prawej jezdni, no to cyk zmieniam pas na lewy. Z 500m od prac widze ze pojazd przejezdza na pas srodkowy, no to ja zwolnilem do ok. 90-100km i na skrajny lewy. Zaczalem wymijac pojazd drogowy,
  • Odpowiedz