Aktywne Wpisy
board_of_trustees +213
Jarczur +89
Zaraz czeka mnie najpewniej zmiana pracy (100% zdalnie), a też żyćko mnie zmusiło żeby wynieść się z mojego dotychczasowego "biura" w sypialni - więc musiałem sobie ogarnąć nową dziuplę w domu do roboty.
Skromnie, meble ikea, ale przynajmniej wreszcie podnoszone biureczko.
#chwalesie #pokazbiurko #pracbaza
Skromnie, meble ikea, ale przynajmniej wreszcie podnoszone biureczko.
#chwalesie #pokazbiurko #pracbaza
Kierowca BMW w--------ł się na moście Wyszyńskiego w tył zwyżki, która montowała iluminacje. Zgon w szpitalu, niedługo po wypadku. Jak widać na nagraniu, zarejestrowanym niedługo przed zdarzeniem, to oślepiające słońce było powodem, przez który kierowca nie dostrzegł przeszkody (inb4: że prędkość).
Nagranie: https://youtu.be/8JMZEqW4goQ?t=25 (od 25 sekundy)
Komentarz usunięty przez moderatora
Edit: stoi wcześniej auto z sygnałem świetlnym wiec oznaczenie jest.
Komentarz usunięty przez autora
Słońce, ekspresówka, może typ miał zły dzień i się zamyślił i nieszczęście gotowe, mógł to być każdy z nas. Okulary polaryzujące pomogłyby na słońce, nie pomogłyby na zamyślenie się. Nie wiemy co było jednoznaczną przyczyną.
Traktuję ten wpis i nagranie jako przestroga, żeby podwójnie uważać w takich warunkach, bo aura na filmiku dawała złudne wrażenie dobrych warunków na drodze.
Znawcą nie
@Turbator: mam nieodparte wrażenie, że są lepsze sposoby na dyskusję (nawet na tym portalu). Gość ma swoje zdanie, inne niż Twoje, chyba naturalne, że nie wszyscy będą myśleć jak Ty.
@MeAndI - "mógł to być każdy z nas. " - to jest właśnie meritum. Nie, to nie mógłby być każdy z nas. Tzn. mógłbym być ja, mógłbyś być Ty - ale na pewno nie tacy goście od okularów polaryzacyjnych. Oni nigdy nie popełniają błędów, oni zawsze dostosowują prędkość, oni zawsze mają nieograniczoną wyobraźnie, oni zawsze wiedzą ile jechał kierowca,
Komentarz usunięty przez autora