Aktywne Wpisy

mirko_anonim +25
✨️ Czy warto oszczędzać na młodości dla wolności finansowej? Ⓘ
Czy warto oszczędzać na młodości, aby przejść na FIRE?
Jestem orędownikiem wolności finansowej, ale wykazuję daleko idący sceptycyzm w stosunku do skrajnego oszczędzania celem jej osiągnięcia.
Co to za życie? Nie kupuje iPhonów ani samochodów, so far so good ale też nigdzie nie wyjeżdżać, nie uczestniczyć w wydarzeniach kulturalnych, zadowalać się śmieciowym jedzeniem… To nie brzmi fajnie. Ja wiem, są ludzie żyjący z zasiłków
Czy warto oszczędzać na młodości, aby przejść na FIRE?
Jestem orędownikiem wolności finansowej, ale wykazuję daleko idący sceptycyzm w stosunku do skrajnego oszczędzania celem jej osiągnięcia.
Co to za życie? Nie kupuje iPhonów ani samochodów, so far so good ale też nigdzie nie wyjeżdżać, nie uczestniczyć w wydarzeniach kulturalnych, zadowalać się śmieciowym jedzeniem… To nie brzmi fajnie. Ja wiem, są ludzie żyjący z zasiłków

straszny_cham +228
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Okolice Wsizu sa dobre, dobra komunikacja i wszystkiego rodzaju sklepy są w okolicy. Taxa za ok. 15-17 ziko w nocy z centrum wiec tez na plus :P
@IdzDoAptekiPoLeki: popieram, jak juz kupowac to bez balkonu bardzo lipa
ani pranie w lecie wywiesic, ani sobie tak o wyjsc...
@m_pom: marszałkowska, bo bliżej do centrum, można większa sumę sobie policzyć, łatwiej znaleźć chętnych, itd
jak pisali poprzednicy, fajnie sobie wyjsc w lecie wieczorem, fajnie postac w nocy z herbatka itp
fajnie wywiesic pranie na wiosennym wietrze
ale jezeli Ci go nie brakuje to nie problem oczywiscie
To oczywiście prawda, ale jeśli stajesz przed wyborem lepsze mieszkanie i lokalizacja ale bez balkonu vs słabe z dużym balkonem to wybór się komplikuje.
Powiem tak okolice WSIZU, też zależy jakie. Okulickiego czy boruty spiechowicza, nie kojarzy mi się najlepiej, ale to może takie moje subiektywne odczucie. Za to okolice Mikołajczyka, czy Ofiar katynia wydają mi się w miarę przyjazne do mieszkania