Wpis z mikrobloga

• 0
Mirasy, dostałem dzisiaj taki zestaw. Jest to 7 słupków i dwa aktywne suboofery (2 zdjęcia w komentarzu). Model LG LHS-75TA5A. I teraz pytanie... Jak to cholera podłączyć, bo z tego co mi się wydaje, to głośniki idą do suba (albo dwóch subów razem połączonych, już nie wiem) i chciałbym je podłączyć tak, żeby z telewizora szedł dźwięk, mam też konsole ale to raczej zbędna informacja. Weźcie coś podpowiedzcie #elektronika #pytanie #glosnik #elektroda
Co mi będzie potrzebne?

I jak tym sterować, bo pilota nie mam niestety
Kudy - Mirasy, dostałem dzisiaj taki zestaw. Jest to 7 słupków i dwa aktywne suboofer...

źródło: comment_5nREWh1QhIimo47y8Y4UI7MYOjpJ6zGi.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kudy: kolumny podłącz do jednego suba, zgodnie z opisem na zaciskach. Drugi sub jest nie od tego zestawu. Ew. może być jako dodatkowy, jeśli lubisz.
  • Odpowiedz
@Kudy: wpisz nazwę modelu w google i zobacz, co powinieneś mieć. Wygląda że brakuje ci centralnego elementu, w nim były zapewne wejścia. Może spróbuj tam, gdzie to zdobyłeś wymienić nadmiarowe głośniki na ten brakujący klocek? ;)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Jarek_P nie no ten od którego to dostałem twierdzi, że tak to było, zestaw z 2006 roku więc może o czymś nie pamiętać. Dobra skoro 5.1 to podłączam 5 głośników pod suba, mam kabel zasilający w subie, podpinam pod kontakt i zostaje mi kabel "system conector". Co mam dokupić żeby to grało jakoś z telewizorem?
  • Odpowiedz
@Kudy: system connector to jak sama nazwa wskazuje system connector, potrzebujesz ów "system", a to może być ciężkie do kupienia samo, niczego innego tam raczej też nie podłączysz. Wyjściem może być zaniesienie tego do elektronika, który dojdzie, jak to podłączyć na wariata, ale wtedy raczej tracisz możliwość np. zdalnego sterowania zestawem, czy jakiejkolwiek regulacji głośności. Generalnie to wygląda tak, że kupiłeś siedem kół i dwie kierownice i zastanawiasz się, jak
  • Odpowiedz