Wpis z mikrobloga

Jak byłem gówniakiem, to myślałem, że jak będę dorosły to nastąpi jakaś wielka przemiana: będę poważny itp. A tu się okazuje, że nic takiego się nie wydarzyło, tylko po prostu muszę z---------ć tyle, że nie mam czasu być wesołym, YOLO itp.
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
Najlepsze komentarze w stylu "OP ma rację, ja mam 20 lat i nadal jak dziecko".
  • Odpowiedz
  • 16
@pierwszynawenus a ja np odkąd skończyłem studia to mam w końcu czas. Nie muszę robić tego co muszę tylko robię to na co mam ochotę, wcześniej studia plus nauka plus robienie projektów zajmowało mi więcej czasu niż obecnie praca, do tego mam hajs na rozwijanie swoich zainteresowań. Byłem zawsze przekonany że jak skończę studia to już tylko pozostaje być smutnym, mieć z-----e życie i brak czasu i chęci na wszystko. Jest
  • Odpowiedz
tak naprawdę nie wiek wpływa na to jacy jesteśmy, a pokolenie, w jakim żyjemy. Będziemy tacy sami do końca życia, ale kolejne pokolenie po nas będzie inne.

@WillyJamess:

Każde pokolenie ma własny czas, każde pokolenie chce zmienić świat, każde pokolenie odejdzie w cień...

• Odpowiedz
@pierwszynawenus: Dorosłość to inna nazwa nudnego, smutnego i pozbawionego frajdy życia. Twoje życie to praca, żarcie i sen. Ewentualnie jakieś piwko w pubie czy przed kompem, ale przestajesz marzyć, przestajesz podążać za marzeniami, przestajesz robić wszystko, żeby je spełnić, przestajesz się dobrze bawić, zaczynasz myśleć co x,y powie ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@pierwszynawenus: Meh, prawdziwy dramat to się zaczyna jak już się nieco ogarniesz, masz te swoje hajsy, domy, dzieci i nagle okazuje się że NIE UMIESZ już być wesołym, bo nie wiesz zwyczajnie jak!

Albo zamiast się czymś cieszyć to się martwisz w momencie kiedy powinieneś być szczęśliwy że nie wiesz czy jesteś szczęśliwy, a przecież powinieneś być!

To dopiero brainfuck... Ale co tam będę życie spoilerował ( ͡º ͜
  • Odpowiedz
@pierwszynawenus to znak czasów, w których żyjemy. ;) Niebawem stuknie mi 30 lat, a nadal gram w gry i czytam komiksy, wszędzie stoją figurki Batmana i teściowa zawsze ma wtf na twarzy i dziwi się, bo przecież nie mam dzieci!
  • Odpowiedz