#gmail #poczta #email #internet chcę się wydostać z ekosystemu google, jaki mail polecacie, taki co nie zniknie za 6 miesięcy, bez skanowania każdej wiadomości pod kątem profilowania reklam, by to potem sprzedać. Mam #protonmail , ale to raczej specjalistyczne narzędzie, #outlook i #yahoo to samo co gmail?
@Tuff: widzę masz ajfona, tak myślałem czy nie kupić na raty jakiś starszy model, bo już mnie wuj strzela od tego szpiegowania, reklamy o tym o czym mówiłem, do tego mam xiaomi, to jeszcze chińczyki mają moje odciski palców i wszystkie dane łącznie z kartami i hasłami, ile modeli wstecz mogę się zapędzić by iphone nie był przestarzały, nie kupię X, 8 chyba bedzie wspierana dość długo? a co z
A tak na powaznie to po co to robic. Przeciez nawet Twoj dostawca internetu kradnie informacje o Tobie. Nie da sie przed tym w ustrzec w zaden cywilizowany sposob.
@RabarbarDwurolexowy: 4 lata wsparcia to jest taka norma, a nawet jak już nie będzie nowego ios to i tak telefon działa przyzwoicie. Jak chcesz na dłużej niż 3 lata to minimum 7. Tylko o szpiegowaniu się raczej nie wypowiem bo tego chyba nikt nie wie
@RabarbarDwurolexowy outlook.com i znakomite aliasy do konta. Na jednym koncie możesz utworzyć 10 innych. U mnie jeden służy do logowania i nikomu go nie podaje, inny oficjalny, kolejny na fora itp. naprawdę polecam. Aplikacja działa przyjemnie a na pc tak samo muli jak nowy Gmail.
chcę się wydostać z ekosystemu google, jaki mail polecacie, taki co nie zniknie za 6 miesięcy, bez skanowania każdej wiadomości pod kątem profilowania reklam, by to potem sprzedać. Mam #protonmail , ale to raczej specjalistyczne narzędzie, #outlook i #yahoo to samo co gmail?
A tak na powaznie to po co to robic. Przeciez nawet Twoj dostawca internetu kradnie informacje o Tobie. Nie da sie przed tym w ustrzec w zaden cywilizowany sposob.