Wpis z mikrobloga

@prodigi no sam fakt, że oni chcą wejść w esport, gdzie jednego gracza kontrolujesz a 10 sobie biega sterowane przez AI, to jest parodia. Po drugie, wszystkie normalne gry esportowe wymagają ćwiczenia umiejętności, a nie do tego zbierania kart. Mozolnego zbierania, jeśli chcesz grać bez wydawania złotówek.
@fearless10: weź mnie przestań do tego wołać. Jakbym miał czas, chęci i żelazny spokój, a do tego pieniądze z tego, to bym Ci udowodnił, że za 2/3 lata byłbym nazywany prograczem, nie wydając ani grosza (oprócz kupna samej gry), bo bym zaczął spędzać po 15h dziennie przy tej grze.

@prodigi: tak, a ten gość nie potrafi zrozumieć, że dla przeciętnego gracza te "p2w" jest praktycznie nieodczuwalne, bo do prosów i
@fearless10: i właśnie sam podałeś argument, że ta gra ma takie P2W, że praktycznie go nie ma. Dostać się do jakiegoś klubu - na pewno dużo ma po prostu kwalifikacje. Na turniejach - nie korzystasz ze swoich kart. W grze - nie masz podjazdu do prosów, którzy jako nieliczni wydają tyle hajsu, żeby naprawdę było można odczuć jakąś różnice, a do tego i tak głównie różnica skilla. Lepszy skład - niekoniecznie
@fearless10: a ja mam mieszane uczucia co do tego pay2win. Bo wg mnie to jest dużo bardziej odczuwalne na poziomie topowych graczy niż na zwykłym. Bo jakbyś dał gościowi, który wbija golda3 jakiś #!$%@? skład, to on więcej niż golda 1 by nie wbił, a i z tym mógłby mieć problem, bo wszedłby w okoliće +15 w WL i zączałby grać z ludźmi, którzy robią elitę tydzień w tydzień i by
@cincin27 ja się zgadzam. Mój Rabiot nie strzeli takiej finezji jak Gullit 93 z 25-30 metra. Takie detale są ważne w każdej minucie. I nie mówię już o samym strzelaniu, ale to jest jeden bardzo prosty przykład tego.
@quercy znalazłeś?
@fearless10: @Ravalent: @cincin27: jakbym miał pełen skład ikon, to też wygrałbym więcej meczów, ale jednocześnie wiem, ze nie wszedłbym na poziom elity z golda 2/3, bo widzę, że ja gram z kimś dużo lepszym to generalnie nie istnieje w meczu i nic mi nie da lepsza karta.

Dlatego wg mnie fifa to nie jest takie p2w jak jakieś mmo, gdzie możesz wykupić wszystkie wzmocnienia i bez skilla będziesz najlepszy.