Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
Mirki widziały nowości od #toyota ?
Otóż Toyota Camry wraca na Polskie drogi, według mnie wygląda jak auto marki premium, z zewnątrz jak Lexus, wewnątrz Lexus nawet obok nie stał, bo to co Toyota wstawia w Lexusy typu ES to jest jakieś (według mnie) nieporozumienie. Jest po prostu śliczna, nowy design z przełamaną deska rozdzielcza jest trafiony w sedno, to że ekran nie wystaje nad pulpit jest o niebo lepszy niż w nowej RAV4 czy C-HR, ponad 200 kucy z Hybrydą, 2.5l silnik ale z e-CVT w RAV4 to buczy całkiem głośno jak się przyspiesza szybko, ciekawe jak w Camry. Czekam aż Autocentrum zrobi recenzje.
#motoryzacja #jaramsie #ciekawostki
k.....k - Mirki widziały nowości od #toyota ?
Otóż Toyota Camry wraca na Polskie drog...

źródło: comment_J84Vqvk5GFdLtV6AYbaEx9HqpwOkp2ch.jpg

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Swoją drogą Auto centrum robi jeszcze recenzje? Myślałem że oni już tylko materiały sponsorowane ;p

@Papasanbaba: robia recenzje, ale to wiekszosc w tej chwili szkoda ogladac... Lepiej posluchac Pertyna.
  • Odpowiedz
@koxiak: szczerze?

to nie jest opłacalne jeśli komuś zależy na tzw. osiągach bo:
-bazowa wersja będzie kosztować ok. 154K zł
-cena za HP w bazowej wersji to 704zł. w wyższej wersji 860zł. (po obecnym kursie)
-w stanach za ok 6000$ więcej można mieć wersję v6 która ma
  • Odpowiedz
@koxiak To egzemplarz przed produkcyjny, wersja Executive z pakietem VIP czyli max co na ten moment Toyota będzie oferować. Pierwsze samochody z polskiej dystrybucji trafią na drogi na przełomie kwietnia i maja 2019
  • Odpowiedz
@kaleklol: To pierwsze pytanie, jakie masz spalanie? Tankujesz 95 czy 98? Jakie miałeś spalanie na letnich/zimowych? Ile już nią jeździsz? Ile masz już przejechane KM? Czy fotele są wentylowane? (nie mogłem tego znaleźć w żadnym pakiecie) Fajnie działa przyciemnianie lusterka tylnego? Jest duża różnica pomiędzy Bi-Ledami a tymi co ma ta ver? Jak opisałbyś przyśpieszenie po wbiciu kapcia w podłogę przy ~90 km/h a jak przy 120 km/h? Czy ma
  • Odpowiedz
@koxiak chętnie bym odpowiedział na wszystkie Twoje pytania ale po pierwsze autem miałem okazje jeździć jedynie po torze i po garażu podziemnym (auto przed produkcyjne nie jest zarejestrowane i nie ma ubezpieczenia) a po drugie nie mam go w tym momencie więc będzie ciężko ( ͡º ͜ʖ͡º)
Z tego co wiem zalany był 95 a opony były jeszcze letnie. Spalania nie potrafię określić ale myślę, że
  • Odpowiedz
@kaleklol: No auto w środku jest prześliczne, jestem nim zajarany jak pochodnia na wietrze, gdyby miał fotel kierowcy z elektronicznym ustawianiem pozycji i zapamiętywaniem jej dla kilku osób i wentylowane fotele, to byłoby to auto ideał a przynajmniej takie wrażenie robi ze specyfikacji i fotek, czekam z niecierpliwością na informacje jak Ci się uda coś dowiedzieć, fotki też chętnie poproszę, JAK JA SIĘ TYM AUTEM JARAM TO NIE PYTAJ :D
  • Odpowiedz
@koxiak W tej wersji fotel był elektryczny w pełni więc raczej i jakaś pamięc jest ale nie zwróciłem uwagi, do tego z takich gadżetów masz elektrycznie sterowaną kolumnę kierowniczą, która się "chowa" po wyłączeniu zapłonu żeby było łatwiej wysiąść ( ͡º ͜ʖ͡º)

Co do JBLa, górą i środkiem gra całkiem miło, przestrzennie, dół przyjemny ale jak dla mnie trochę brakuje kick bassu. Na moje ucho gra
  • Odpowiedz
@Crow7422 ma inne przełożenie, według mnie przyjemniejsze dla kierowcy ale to rzecz względna. Do tego jest możliwość zmiany trybów jazdy(eco, normal, sport), która zmienia między innymi odczucie prowadzenia
  • Odpowiedz
@kaleklol: Ślicznie dziękuje! Już się bałem że może wklepią kołpaki do metalowych, bo w USA takie cuda ponoć są. Chyba ostatnie pytania, lusterka składają się przy wyłączeniu silnika? Czy auto samo się zamyka po jakimś czasie jak wyłączysz silnik i nikogo nie ma w środku?
  • Odpowiedz