Wpis z mikrobloga

• 12
Nie ma wersji gatunku. Ryba Ci zkarlowaciala przez z zbyt male akwarium. Chociaz szacunek ze wytrzymala 12 lat, widocznie bylo dbane o nia. Co nie zmienia ze kupujac jakakolwiek rybe trzeba o niej poczytac bo skazujesz ja na cierpienie z wlasnej ignorancji.
  • Odpowiedz
@mjatoja: Myślę, że jednak pracownicy sklepu zoologicznego mają tą minimalną wiedzę i nie bez powodu sami polecili mi ten rodzaj ryby, zresztą została zakupiona jako dorosły duży osobnik i to był jej maksymalny rozmiar

dzięki za poradę
  • Odpowiedz
  • 17
Heh... Pracownicy sklepu maja zazwyczaj zerowa wiedze, chociaz sa wyjatki.

Tak czy siak, dorodna rybka i szkoda jej - jaka by nie byla.
  • Odpowiedz
@evilbadday: Pangasianodon - sum rekini
@mjatoja: doczytałem właśnie na necie, że wersja akwarium tej rybki dorasta właśnie do około 10cm, nie wiem ile w tym prawdy, ale to chyba jej normalny rozmiar poza środowiskiem naturalnym, w każdym razie jaka by nie była zawsze pozostaje lekki smutek
  • Odpowiedz
  • 11
@hetvai7 Czy ty jesteś jakiś jebniety? Trzymałes największą rybę hodowlana, która nie nadaje się do zwykłych akwariów z uwagi na swoje wymiary gdyż osiąga w hodowli do 90cm a w naturalnym środowisku ponad 130cm w akwarium 160L? I tlumaczysz to "wiedzą" kogoś ze sklepu który jedyne co miał na myśli to to żeby ktoś w końcu kupił tą rybę? Ja p------e
  • Odpowiedz
@Kriegor: typie, kupiłem ja jak miała już swoje lata i pływała sobie w sklepie zoologicznym i osiągnęła swój maksymalny rozmiar, wiec uprzejmie prosze w---------c
  • Odpowiedz