Wpis z mikrobloga

#programowanie #javascript #typescript #nodejs
Pytanko: Czy jest jakiś framework na Nodejs który wymusza porządek w kodzie?
Jak wiemy w JS łatwo o bałagan teoretycznie NestJS poprzez wykorzystanie TS pomaga w tym ale jakoś nie mogę się odnaleźć w tym i boje o kompatybilność różnych rzecz.
Jeśli polecacie jednak NestJS to mogę prosić o jakiś tutorial albo przykład z wykorzystaniem https?
  • 11
@Bruno_: @Inveth: lint zabroni mi do obiektu w js dodać właściwości? W ts musiał bym dodać w klasie a w js nikt nie broni zrobić x.dupa=6 a potem próbować odczytać x.duba ;-) jeżeli linty sobie radzą z tym to nie umiem nich używać ;-)
@cacus zabronić to Ci nie zabroni nikt niczego bo jesteś dorosły już :D

Wywali Ci błąd jak coś nie tak zrobisz i podpowie jak poprawić (plus wszystko można skonfigurować).

W ts nie skompiluje Ci kodu i tak.
@cacus: Bier Typescript, zawsze możesz używać tylko niektórych featurów. Jeśli chodzi o linty, to one tej "duby" nie złapią, ew. możesz kupić jakieś IDE od Jetbrains, w płatnej wersji mają wsparcie dla JS i niektóre tego typu kwiatki wyłapują.
@PrawyKuba: Pisałem ale teraz na szybko w pracy szukam jak w nescie zrobić sesje użytkownika z wykorzystaniem lokalnej strategi w passporcie i teraz boje się coraz bardziej xD jak bede w domu to bede probował i szukał ale jak narazie to masakra xD