Wpis z mikrobloga

i dzięki wielu latom pracy naukowców, każdy może napisać do każdego na świecie "s--------j"

@adgebworthy: i p-------ć jak to naukowcy się nie znają (wystarczy spojrzeć na mirko i dyskusje o homoseksualizmie, globalnym ociepleniu, rasach, puszczy białowieskiej itd.) xD
  • Odpowiedz
@Mirmar: np. telefony komórkowe mieli już w Wietnamie. Wprowadzili je aby każdy dowódca miał bezpośredni kontakt z sztabem w USA i nawet z prezydentem.
  • Odpowiedz
@interface Komorki zaczęły być powszechne i dostępne dla każdego około roku 2000 [w Polsce (dla zwykłego śmiertelnika, nie biznesmena)] . Nie widzę w tym przytoczonym cytacie wizji sterowania nimi za pomocą mózgu. A gdyby nawet, to nie dawniej jak wczoraj oglądałem w którymś serwisie informacyjnym news mówiący o tym, że z powodzeniem udało się wszczepić osobom całkowicie sparaliżowanym czip, dzięki któremu mogą sterować kursorem w 100% za pomocą myśli. Także z
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Jerry664: nie ma drugiego tak przelomowego wynalazku, mozna by dywagowac o ogniu. Zaden nie wplynal na tak dynamiczny rozwoj calego swiata - ogien bronil i karmil. Internet rozwinal podroz, bankowosc, ekonomie, logistyke, komunikacje, wyliczac by dlugo.
  • Odpowiedz
@interface O ile się orientuję, do tej pory potrzebny był jakiś czujnik na nosie. Wczoraj był news mówiący, że teraz wszystko odbywa się za pomocą myśli. Myślę, że nie robiliby reportażu na temat technologii sprzed 15 lat :-) Słuchałem jednym uchem, coś mogłem pokiełbasić.
  • Odpowiedz