Wpis z mikrobloga

@TechBoss-pl no bo wiesz.. skoro z jednego źródła przechwytującego obraz - dostajesz dwa strumienie, z nierównym podziałem klatek (25 i 30 lub 60) to cos musi się dziać, lub musi być jakaś magia zastosowana, a ze względu na (niewielkie?) opóźnienie na wyjściu analogowym fpv - raczej nie jest.
No chyba ze przetwornik-kamera by pracowała z 25x60fps = 1500fps ale to nierealne ;)
  • Odpowiedz
@hrumque: rozumiem o co chodzi, ale szczerze nie zauważyłem takiego problemu. Narazie też nie wiele osób tą kamerę recenzowało, ale z tego co czytałem/oglądałem to nikt nie wspominał o jakichkolwiek gubionych klatkach.
  • Odpowiedz
@TechBoss-pl mam runcama splita (jedynke) i taki problem jest. Moze nie jest wielki, ale czasami widac takie przeskoki, jakby właśnie jedna klatka byla zdublowana (np przechwytuje 50 klatek, z tego robi co druga na wyjsciu pal, a do nagrania video - po prostu wrzuca co 6 klatek 1 fałszywą, tzn bez zmiqn obrazu video - kodek i tak ma co ilestam klatek klatke pełną kluczową a reszta to tylko zapis różnic
  • Odpowiedz