Aktywne Wpisy
dorszcz +892
Ostatnio widzialem jak wlasicicele knajp w wawie plakai na forum, ze ludzie dziaduja bo nie biora przystawek tylko jedno glowne danie i czesc.
A potem taki orzel z drugim uklada menu i za pokrojnego pomidora chce 41zl ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gastrowarszawa #gastronomia #warszawa
A potem taki orzel z drugim uklada menu i za pokrojnego pomidora chce 41zl ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gastrowarszawa #gastronomia #warszawa
Próbowałem:
1. ciepłą wodą z mydłem, efekt mizerny,
2. jakimś innym środkiem uniwersalnym zostawionym na 10 minut: podobnie. Zeszło może 5%.
3. Denaturat - efekt szybszy ale dalej tylko tak jak te jaśniejsze punkty na kafelkach na zdjęciu
Niestety nie wiem jaka to farba. Zaczynam się obawiać, że to nie jest akryl.
1. ciepłą wodą z mydłem, efekt mizerny,
2. jakimś innym środkiem uniwersalnym zostawionym na 10 minut: podobnie. Zeszło może 5%.
3. Denaturat - efekt szybszy ale dalej tylko tak jak te jaśniejsze punkty na kafelkach na zdjęciu
Niestety nie wiem jaka to farba. Zaczynam się obawiać, że to nie jest akryl.
O boże moje przysiady są tak ohydne xD, mam niby sztange na barkach wiec powinno być highbarowo, ale to co sie dzieje kiedy ide do góry to jakaś paranoja xDDD. Kolana idą szybciutko tak żeby były prostopadle do ziemi a reszte roboty wykonuje prostownik pleców. Już się nawet staram gdzieś w połowie wcisnąć tyłek pod sztange żeby mi czworogłowe popracowały i żeby nie było aż takiego good morningu xDD. Jak następne miałem OHP to core był tak spięty że ani drgnął przy wyciskaniu pierwszych 3 serii (co w sumie jest dobre).
Najchętniej to bym zrobił deloada do 80-90kg i starał się robić przysiad tak żeby mi kolana i biodra szły w tym samym tempie i dokupił buty z podbiciem pięty.
Tutaj ostania seria 5x5 przy ciężarze 97,5kg (akcja od 0:40 jak komuś sie spieszy)
-Góra pleców puszcza bo nie jest spięta. Nie jest spięta bo prawdopodobnie za szeroko łapiesz sztangę i za wysoko kładziesz ją na karku.
-Łokcie są strasznie wywalone do tyłu ale to nie daje Ci żadnego spięcia góry. Łokcie bardziej pod sztangę i skup się na spięciu tych pleców. Spróbuj chwytu bez kciuka
-Zaczynasz od typowego zejścia w dół z kolana, po czym dochodzi jakieś dziwne wyjście z biodra w połowie ruchu. Zacznij od wyjścia z biodra.
-Możliwe, że nie masz porządnie spiętego brzucha. Pas to nie wszystko.
-Raczej słabe czwórki, więc w powtórzeniach 3-4 od dołu lecisz kolanem w tył a resztę roboty zostawiasz plecom
-Szeroko łapie sztange bo mi tak polecono - mialem problem z bolem przedramiona w miejscu pic related, ogolnie lopatki spinam do siebie i sztange "nie chwytam" tylko opieram sie rekami.
-Biodra i kolana z tego co wiem powinny razem iść, przynajmniej wg. Alana Thralla - https://www.youtube.com/watch?v=H94A_kayCJ0&t=180
-Co do spiecia to tak, zdecydowanie powinienem nad tym popracowac, tylko zawsze mam z tym problem i nie wiem jak
Teraz co do techniki. NIE KUPUJ BUTÓW Z PODBITĄ PIĘTĄ, one wcale nie są wymagane, a wręcz szkodzą. Lepiej robić na płaskiej podeszwie.
Wiele Ci nie brakuję żeby mieć naprawdę dobry
@Pocholere: nie, akurat najmniej prawdopodobne
1- zdecydowanie, pas taki uzywam bo kiedys taki dostalem ale powinienem kupic sobie ten lepszy
2- co do bluzy dobry tip, mysle ze jeszcze dodam te aktywacje plankami po 30 sekund do rozgrzewki przed przysiadami ale ogolnie mysle ze ten pas jest tak wąski na brzuchu wiec przestane go kompletnie uzywac do poki nie ogarne sobie lepszego
3- i tutaj jest maly problem bo jednak typowy olimpijski przysiad high-bar mi sie BARDZO podoba i bardzo mnie nakręcają filmiki takie jak te: https://www.youtube.com/watch?v=q4GP-Kithpo wiadomo nie mam takiej krotkiej kosci udowej jak Lu i nie będę robił tak pionowo jak on, dlatego w przypadku High baru buty z podbita pieta akurat pomoga. No i też chce się skupiać na aktywacji i sile czworogłowych. Ale póki nie mam tych butów to równie dobrze mógłbym się nauczyć lowbaru żeby się nie zabić xD
4- przy low barzie wiadomo
5- pewnie
Oczywiste nie oczywiste. Pokaz w takim razie z niższym obciążeniem. Dla mnie za dużo kombinujesz. Jakis deload chcesz wprowadzac to świadczy tylko o tym ze sie gubisz... co ma roztrenowanie do techniki... ciężar jak jest za duży to go zmniejsz i tyle. Ja sie mniej gibam ze sztanga na bosu chyba jak przysiad robie. ciebie rzuca raz do przodu raz do tylu.
Do tego jeszcze mentalnie zle podchodzisz do tego.
@japecznikow: Ale po co robisz przysiad? Żeby ładnie wyglądać? To nałóż sobie 30kg i rób tak jak
@leopolis: Zmieniają środek ciężkości, wymuszają większą pracę kolanem, utrudniają odpowiednie siadanie do tyłu, pionizują siad.
A to wszystko szkodzi jeżeli zależy nam na jak największym wyniku w siadzie :)