Aktywne Wpisy

PorzeczkowySok +28
odkąd pamiętam interesują mnie tylko rzeczy bezsensowne, niepraktyczne (chociaż o wielkim zainteresowaniu czymkolwiek próżno mówić) i mam w sobie silną niechęć do zdobywania umiejętności, które potem przydałyby mi się na rynku pracy ha tfu, kwalifikacje, kursy, dokształcanie, certyfikaty, aż mnie mdli
i tak już się trochę pogodziłem, że nic dobrego mnie tu nie spotka, nie zostanę tu też na długo, więc chyba nawet konsekwencje tak niepraktycznego, nierozsądnego podejścia do życia mnie za
i tak już się trochę pogodziłem, że nic dobrego mnie tu nie spotka, nie zostanę tu też na długo, więc chyba nawet konsekwencje tak niepraktycznego, nierozsądnego podejścia do życia mnie za
źródło: ŚWK 251 Skok.mp4_20220620_001612.625
Pobierz

Bo są za głupi! Tak, 1,6 mln pracujących Polaków to debile. Znam ludzi, którzy robią po 20 tysięcy i programistami nie są, ale w zasadzie są to mniejsze zarobki:
-maszynista, który stale się doszkala i zdobywa kwalifikacje: 8 tysięcy netto, tak, maszynista bo się młodym nie chce uczyć tego zawodu
-glazurnik, lekko 15k wyciąga, roboty ma w cholerę, ale on myśli i zatrudnił kilku pomocników, położyli glazurę w kuchni w 3h, podłoga i ściana, po czym polecieli na następne zlecenie (kilka zleceń na dzień wychodzi)
-hydraulik, przyszedł, naprawił przeciekające łączenie (300zł), dzwoniłem do 11 hydraulików i 1 się zlitował, reszta woli na domkach pracować
-znam też profesjonalnych złomiarzy, jak z filmu Discovery. Jeżdżą ekipą i busem po Polsce, 50k do podziału na 4 wychodzi
-nie mówiąc już o robocie stricte IT, ale nie programowanie, np. właściciele stron internetowych, blogów, sklepów - to nie robota? No tak, skoro nie fizol, to nie robota.
Wszystko się rozchodzi o poszerzanie kwalifikacji, bycie specjalistą w swojej dziedzinie. Te 1,6mln ludzi (800tysięcy na minimalnej, to muszą być debile, skoro potrafi ich zastąpić Ukrainiec bez znajomości języka).
Jak ktoś w Polsce z polityków mówi, że trzeba pomóc najbiedniejszych, to mi się nóż otwiera w kieszeni. Dlaczego mamy pomagać najbiedniejszym? Są biedni, ponieważ są debilami... (wykluczając niepełnosprawnych).
#praca #biznes #programista15k #bekazpodludzi
Maszynista 8k? Może z kilkunastoletnim doświadczeniem i papierami na wszystko. Zapomniałeś jednak o paru rzeczach. Po pierwsze jest to zawód elitarny, ilu jest w Polsce maszynistów, parę tysięcy? Nikłe szanse na zdobycie takiej pracy bez znajomości. Po drugie uprawnienia na pociąg to nie prawo jazdy kat. B, pociąg to setki ton stali i kilkaset metrów długości za
k---a czemu te bzdury o byciu specjalista zawsze pisza programisci xD
A ten glazurnik to Cie w c---a zrobil - srasz kasa z korpo to wyczul okazje. Normalnie zaden tyle nie zarabia. Rownie dobrze mozna
Komentarz usunięty przez autora
Pomijając już nawet fakt, że te wysrywy nie mają wiele wspólnego z prawdą to nie sztuką jest dużo zarabiać i dużo pracować. Co to za życie jak robisz coś czego nie lubisz tylko dlatego, że są z tego dobre pieniądze?
No i gdzie jest granica? 20k a dlaczego nie 40k czy 120k?
Przecież równie dobrze mógłby napisać ktoś zarabiający
Komentarz usunięty przez autora
@20kmiesiecznie: Ostatnie ogłoszenie o naborze na kurs w IC w zamian za lojalkę było jakieś trzy lata temu, faktycznie szaleństwo.